banner333

banner309

Artabel Gölleri Sanat ve Spor Vadisi Projesi Devam Ediyor

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda Gülaçar köyünde, Gümüşhane Sanayi ve İş Adamları Derneği tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı kapsamında yürütülen Artabel Gölleri Sanat ve Spor Vadisi Projesini yerinde inceleyerek, proje sorumlusu Yüksel Demir’den bilgi aldı.

Gümüşhane 18.06.2013, 17:00
Artabel Gölleri Sanat ve Spor Vadisi Projesi Devam Ediyor
banner400

 Artabel Gölleri Tabiat Parkı, 5 bin 859 hektar büyüklüğündeki alan jeolojik ve jeomorfolojik kaynak değerleri, 141 bitki, 30 memeli hayvan ve 88 kuş türü ile algılama üstünlüğü oluşturan 13 peyzaj değeri ile flora, fauna zenginliği ve peyzaj değerleri açısından önem taşıması nedeniyle “tabiat parkı" ilan edildiğini söyleyen Vali Dr. Yusuf Mayda; Ülkemizde uzun yıllar turizm denince akla hep güneş ve deniz gelmiş, yatırımlar özellikle sahillerde yapılmıştır. İlimiz coğrafyası ve bu bölgemiz organik doku ve doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Doğayı ön plana alarak kalkınmayı hedefleyen,  sürdürülebilir kalkınmanın turizme yansıması olan eko-turizm; turizm kaynaklarının çevreye saygı ve duyarlılığının arttırılması yoluyla, gelecek nesillere tahribatsız olarak aktarımını hedeflemek  görevimiz olmalı. Bu anlayış doğrultusunda Gümüşhane çevresinin doğal ve kültürel kaynaklarının eko-turizm ilkeleri doğrultusunda planlanması ve yönetilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Artabel Tabiat Parkı vadisinde oluşturulan merkezde,    üniversitelerdeki akademisyenlerin desteği ile gençler, bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif eğitimlere tabi tutulacağını ifade eden Vali Mayda; “ Vadi bugün itibariyle eko turizmin yapıldığı, dağcılık, at biniciliği, biyolojik turizmin yapıldığı bir merkez haline dönüşmektedir. Projede dağcılık, futbol, at biniciliği, açık hava sinema gösterimi, doğa fotoğrafçılığı, jeolojik yapı eğitimleri, flora, fauna eğitimleri, temel fizik, kimya, biyoloji ve matematik, kitap okuma ve münazara, kamp kurma ve doğal yaşam eğitimlerine uygulamaları yapılacaktır. Gümüşhane İş adamları Derneği, burada kursa alınacak öğrenci seçimlerinde ekonomik seviyesi düşük öğrencilere,  kız öğrencilere, özürlü öğrencilere, başarılı öğrencilere, anne-babası ayrı öğrencilere, anne veya babası cezaevinde olan öğrencilere pozitif ayrımcılık yaparak imkân sağlayacak.”  dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46