banner333

banner309

Arıcılık Kursu Devam Ediyor

Gümüşhane’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 72 saat sürecek olan Arıcılık Kursu devam ediyor.

Gümüşhane 27.10.2021, 16:15
Arıcılık Kursu Devam Ediyor
banner400

11 Ekim’de başlayan ve 2 Kasım’da sona erecek kurs Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda 57 kursiyerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Kursu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Taş ile ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen kursiyerleri arıcılıkla ilgili genel bilgiler verdi.

Birşen, “Bu kursumuzda eğitimci arkadaşlarımız tarafından sizlere teknik ve teorik bilgiler verilmekte. Kurstan sonra sahada yaptığınız çalışmaları arkadaşlarımız takip etmeye devam edecek. Amacımız sadece üretmek değil aynı zamanda kaliteli üretim yapmak. Burada aldığınız bilgileri sahada kullanmak, daha sağlıklı ve kaliteli bal üretmek hedefiniz olmalıdır. Eğitimimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek eğitimlerle kursiyerlere arı ırkları, arı biyolojisi, ana arı, polen, arı sütü, arı zehri, bal üretimi, arı hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri gibi konularda eğitim veriliyor.

Kursun sonunda, başarılı olan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Arı Yetiştiriciliği Belgesi" verilecek.

Kaynak: 

https://gumushane.tarimorman.gov.tr/Haber/640/Il-Muduru-Edip-Birsen-Aricilik-Kursunu-Ziyaret-Etti

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39