banner333

banner309

Şimşek’e Uluslararası Ödül

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nde Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Şimşek “Mehmed Âkif ve Tasavvuf” adlı kitabıyla uluslararası ödüle layık görüldü.

Gümüşhane 27.10.2021, 18:30
Şimşek’e Uluslararası Ödül
banner400

18-22 Ekim tarihlerinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde roman, şiir, şair ve yazarların anısına düzenlenen edebiyat ödülleri yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. 

Toplam 7 kategoride ödüllerin verildiği etkinlikte Yılın Şiir Kitabı ödülü “Öylece Yeryüzünde” adlı eseriyle Mehmet Narlı’ya, Yılın Çocuk Kitabı Ödülü “Kırklar Cemi” adlı eseriyle Hüseyin Su’ya, Yılın Romanı Ödülü “Eve Dönemezsin” adlı eseriyle Selahattin Yusuf’a, Yılın Çocuk Edebiyatı ödülü “Emanetdar Ayasofya Dehlizlerinde” eseriyle Esra Bahadır Cesar’a, Yılın Yedi Güzel Adam Ödül’ü “Post Öykü” adlı dergisiyle Aykut Ertuğrul’a, En Başarılı Yunus Emre Kitabı Ödülü’ne “Yunus Emre’den Yolcuya Öğütler: Risaletü’n Nushiyye Şerhi” adlı eseriyle Mustafa Tatcı’ya verildi. 

En Başarılı Mehmet Akif Ersoy Kitabı Ödülü ise “Mehmet Âkif ve Tasavvuf” kitabıyla Prof. Dr. Selami Şimşek’e takdim edildi. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’dan ödülünü alan Şimşek, yaptığı açıklamada “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bu saygın etkinliği tertip ettiği için çok teşekkür ederim. Mehmet Akif Ersoy, lise yıllarımdan beri hayranlık duyduğum bir şahsiyet oldu. Eğer Türkiye’de bir şehre onun adı verilecek olsaydı, bu Kahramanmaraş olurdu” sözlerine yer verdi.

Şimşek’i aldığı ödülden dolayı kutlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise, “Öncelikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ni, düzenlemiş olduğu bu anlamlı ve güzel program için tebrik ediyorum. Şiir ve edebiyat üzerine birbirinden değerli ve güzel eserlerin ortaya konulduğunu görmekteyiz. Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Selami Şimşek hocamızın özellikle İstiklâl Marşı’mızın şâiri Mehmet Âkif Ersoy adına yazdığı kitabının uluslararası alanda ödüle layık görülmesi bizler için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Hiç şüphesiz bu başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum. Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Şimşek hocamızı başarısından ve aldığı ödülden dolayı kutluyorum” diyerek, duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38