banner333

banner309

Arıcılara "Varroa" hastalığıyla mücadele eğitimi

Gümüşhane’de arıcılara "Varroa" hastalığına karşı mücadele eğitimi verildi.

Gümüşhane 06.03.2020, 10:48
Arıcılara "Varroa" hastalığıyla mücadele eğitimi
banner400

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliği ve Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde ekonomik kayıplara neden olan Varroa paraziti ile toplu mücadeleye yönelik eğitim toplantısı düzenledi.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen eğitim toplantısına Arı Yetiştiricileri Birliği temsilcileri, İl/İlçe Müdürlüğü ilgili teknik personeller ve arı yetiştiricileri katıldı.

Düzenlenen eğitim toplantısında Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğünden konu uzmanı Veteriner Hekim Zekai Bastem tarafından Varroa paraziti ile toplu mücadele ve korunma yöntemleri, arı hastalıkları ve zararlıları ile ilgili sunum eşliğinde detaylı bilgilendirmeler yaptı.

Ayrıca toplantıda kolonilerin düzenli olarak bakımı ve kontrollerinin yapılması, erken teşhis ve erken tedaviye önem verilmesi gerektiği vurgulandı. Erken teşhis amacıyla numune gönderilmesi ve bu konuda İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile koordineli çalışılması gerektiği hususunda bilgi verildi. Bununla birlikte ilaçla mücadelede sonuç alınabilmesi için uygun doz ve ilaç seçimi ile birlikte aynı bölgede ki arıcıların aynı anda yapacakları ilaç uygulamalarının da önemi vurgulandı. Son yıllarda Varroa’ya karşı ilaçla mücadele dışında biyolojik ve fiziksel mücadele yöntemlerinin de mevcut olduğu ve varroa parazitinin arıcılarca önemsenmesi gerektiği konularında bilgiler verildi.

Eğitim toplantısı sunumların ardından karşılıklı soru-cevap kısmı ile son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39