banner333

banner309

Akademisyenler Günü Projesi

Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü bünyesinde başlatılan Akademisyenler Günü Projesi kapsamında; Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Palancı tarafından seminer verildi.

Gümüşhane 31.12.2012, 16:55
Akademisyenler Günü Projesi
banner400

              Seminer çalışmalarının ilki 11.ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik “Sınav Kaygısı” konusunda oldu. Palancı; seminer çalışmasında öğrencilere; beyinde oluşan enerjisinin olumsuz düşüncelere değil davranışlara yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle sınav kaygısını yenmek için egzersiz ve yürüyüşlerin çok etkili olduğunu bu nedenle kaygı ile baş edebilmede günlük olarak 30 dakikalık yürüyüşün çok etkili olduğunu ifade etti.

           Palancı ikinci seminer çalışmasında ise idareci ve öğretmenlere yönelik “Davranış Problemleri Olan Çocukların Eğitimi” konulu eğitim verdi. Eğitim çalışmasında; özellikle öğrencilerin yetersizliklerine değil yeterliliklerine yönelerek çocuklara pozitif bir eğitim ortamı oluşturmanın çok etkili olacağını ifade etti. Çalışma da ayrıca dünya ve Avrupa eğitim sistemleri ile işletilen psikolojik tedavi süreçlerinden karşılaştırmalı olarak bilgi verdi.

 Seminer çalışması ile ilgili öğrencilere seslenen Okul Müdürü Onur Aydın; bütün çalışmaları gerçekleştirmekten çok mutlu olduklarını belirtti.

 Aydın; Eğitim süreçleri, stres, kaygı ve motivasyon gibi bir çok konuda eğitim çalışmalarına devam edeceklerini ayrıca değişen ve gelişen bir okul olmak için çaba sarfettiklerini ifade etti.

             Seminer Çalışması sonunda Yrd. Doç. Dr. Mehmet Palancı ‘ya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut OLGUN tarafından plaket sunularak ilimiz eğitim çalışmalarına vermiş oldukları katkıdan dolayı teşekkür edildi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46