banner333

banner309

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Mesajı

Görme yetersizliği olan bireyler için bağımsızlığın sembolü ve işaretidir “ Beyaz Baston” Bir fotoğrafçının 1921 yılında trafik kazası geçirmesi nedeniyle görme yetisini kaybetmesiyle başlayan bu hikâye bir bastonun dikkat çekmesi için beyaza boyanması ile başlamaktadır.

Gümüşhane 07.01.2020, 00:57
7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Mesajı
banner400

Görme engelliler için özgürlüğün simgesi olan beyaz baston toplumu birleştiren, harekete geçiren önemli bir semboldür. İnsanlığın bu sembol etrafında bir araya gelmeye, Görme Engelli Kardeşlerimizle kol kola yürümeye, engelleri birlikte aşmaya devam edeceğine inancımız tamdır.


Yine Görme Engellilerin toplumla kaynaşması ve yaşamlarında kalıcı çözümler üretmek, yaşama sevinçlerini canlı tutarak onların hayata tutunmalarını kolaylaştırmak, insana ve topluma gösterilecek saygının en önemli göstergelerinden biridir.
Engelli kardeşlerimiz için hayatın akışına katılacak ve her türden aktivite ile herhangi bir birey gibi yaşayacak ortamlar sağlamalıdır. Engellinin muhtaç olma duygusunu azaltacak projeler uygulamalı. Onların hem kendilerine hem de topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline getirilmeleri sağlanmalıdır. 
 
Bunun için toplumda giderek artması gereken bir hassasiyete ihtiyacımız vardır. Resmi ve sivil tüm paydaşların engellilere dair bir programının, donanımının ve hedefinin olması gerekir. Zira gelişmiş devlet olmanın bir vasfı da vatandaşını memnun etmektir.
 
Birçok engelli kardeşimizde gördüğümüz farklı alanlardaki başarılar ilimiz ve ülkemiz adına gurur verici sonuçlardır. Bu konularda daha fazla mesai sarf edilerek başarı çıtası daha yukarılara taşınmalıdır.

İlimizde Belediyemizin bazı çalışmaları Biz Engelliler açısından sevinçle karşılanmıştır.
Engellilerin Suyu %50 indirimli ödeyecek olması, Emlak Vergisi Muafiyeti, Cadde ve Sokak Işıklandırmaları, Akıllı Sinyalizasyon Sistemi gibi çalışmalar Engellilerin yaşamlarını kolaylaştıran devrim niteliğindedir. Bu noktada Şehrimizin Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 Bu Vesileyle: azmi ve cesareti, başarılı çalışmalarıyla İlimize ve ülkemize güç veren görme engelli kardeşlerimizin 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasını tebrik ediyorum. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasının ülkemizde ve tüm dünyada toplumsal farkındalığın artırılmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Coşkun Tuncer
Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu Başkanı 
 
 

Yorumlar (1)
Davut Şenel 4 yıl önce
Tüm yöneticilerden ricam:
Empati yapmak çok güzel takdire şayan gelin hep birlikte bunu uygulamalı olarak yaşayalım;
Bir gün boyunca GÖRME ENGELLİ olarak yaşayarak eksiklerine aynı zamanda fiiliyatta müşahede ederek,
Bir gün:
▪ Görme engelli,
▪ Omurilik felçli,
▪ Duyma engelli,
▪ Alzheimer,
...
Yediğin boyunca hergün bir engelliyi oynayarak idrak edersek yapılması gerekenleri de ivedilikle üstelik de kanunda yeri olduğu halde yerine getirilmiş olur.
Gezdiğim yerlerde gördüğüm eksiklikleri dilekçe yazarak fiili sözlü ifade ettiğim halde sonuç alamadık.
Örneğin :
Gümüşhane Belediye binası yapılmadan önce ilgililere engellileri de dikkate alarak engelli tuvaleti yapılması bina girişlerinin tekerlekli sandelyelere uygun hale getirilmesi uygun caddelere engelli şehir tuvaleti yapılması ,binaya tuvalet ancak belediye binası yapımından sonra daha 2018 yapılmıştır.
ENGELLİ birinin a noktasından b noktasına kimseden ama kimseden yardım almadan gitmesidir.
Lütfen gereğini yapınız.
07.01.2020
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57