banner333

banner309

51 Milyon Liraya Mal Oldu 4 Yıldır Açılmadı

Gümüşhane'de yapımı tamamlanan ve zeminindeki heyelan tehdidi nedeniyle 4 yıldır hizmete açılamayan yeni devlet hastanesi için güçlendirme ve heyelan önleme projesi hazırlandı.

Gümüşhane 16.05.2019, 08:00 15.05.2019, 22:36
51 Milyon Liraya Mal Oldu 4 Yıldır Açılmadı
banner400

Gümüşhane'de yapımı tamamlanan ve zeminindeki heyelan tehdidi nedeniyle 4 yıldır hizmete açılamayan yeni devlet hastanesi için güçlendirme ve heyelan önleme projesi hazırlandı. Kuzey ve güney cephesinde ağırlık yapan yamaçta molozlar temizlenecek, 600 metre uzunluğunda 3 sıra diyafram duvar örülerek hastanenin zemin kayma riski ortadan kaldırılacak.

Kentte, Bağlarbaşı mevkiinde yapımına 2012 yılında başlanan ve 51 milyon liraya mal olan 8 katlı, 200 yataklı ve bünyesinde 10 ameliyathane ile 30 yoğun bakım ünitesi yer alan yeni devlet hastanesinin inşaatı 2015’te tamamlandı. Yamaç araziden elde edilen alan üzerine inşa edilen hastane binasında ve zemininde çatlaklar oluştuğu gözlendi. Hastane, zemindeki kayma riski nedeniyle 4 yıldır hizmete açılamadı. 

Hastane binası için zemin güçlendirme ve heyelan önleme projesi hazırlandı. AFAD tarafından hazırlanan proje ile hastanenin kuzey ve güney cephesinde bulunan kayalık alanlardan yaklaşık 390 bin metreküp hafriyat çıkarılacak, ağırlık yapan yamaçta molozlarının temizlenmesinin ardından 600 metre uzunluğunda 3 sıra diyafram duvar örülecek. Proje ile zemin kayması riski ortadan kaldırılarak hastane hizmete açılacak. 

'HASTANE BİR AN ÖNCE AÇILMALI'

Gümüşhane'de vatandaşlar, hastanenin bir an önce hizmete açılmasını bekliyor. Hastaneye kentin ihtiyacı olduğunu anlatan vatandaşlardan Ali Sait Al, "Bu hizmetin Gümüşhaneliler tarafından kullanılamaması bir handikap. Burada yetkililerin bir an önce çözüm bulup böyle bir yatırımı Gümüşhane’de kullanıma açması gerekiyor. Çünkü mevcut hastanemizin durumu ve kapasitesi ortada" dedi.

Hastanenin yapıldığı arazinin yanlış seçildiğini söyleyen Tamer Merdan ise "Hastane bitirildi ve açılamadı. Hastanenin zeminin sağlam olmadığı ve kaymalar olduğu söylendi. Şu an bölgeyi diyafram duvar ile sağlamlaştırmaya çalıştıklarını öğrendik. Süreç çok uzadı bu da insanları usandırdı" diye konuştu.

Hastanede doktor eksikliği olduğunu söyleyen İzzet Demirkıran ise, “Biz bir MR için farklı şehirlere gidiyoruz. Doktor ve cihaz olmadıktan sonra binalar hiçbir işe yaramaz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (4)
Selami Sadık 5 yıl önce
4 yıldır bina eskiyor, bir 4 yıl daha gecerse ekonomik ömrünün yarısı zaten gider.
Ali Dertli 5 yıl önce
Ne yaparsanız yapın bu iş yürümez. Buranın zeminindeki suyun varlığını akledemeyecek beyinlerin varlığı devam ettiği sürece istediğiniz kadar kazık çakın. Birgür bu kazıklarbirilerine dokunacak. Allah yardımcıları olsun.
Muhammet öztürk 5 yıl önce
Milletin parasını kafasına göre car eden akparti zihniyeti
Torul lu 5 yıl önce
Sefil akparti zihniyeti,işi gücü beton dökmek onu da becerip yapamıyor
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59