banner333

banner309

30 Ağustos Mesajları

Gümüşhane'nin önemli isimleri 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Gümüşhane 27.08.2019, 19:30 27.08.2019, 21:25
30 Ağustos Mesajları
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Çimen, 30 Ağustos 1922 tarihinde Anadolu'nun vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 97. yıl dönümünün olduğunu belirtti. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan süreçteki en önemli dönüm noktasının 30 Ağustos Zaferi olduğunu ifade eden Başkan Çimen, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan süreçteki en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, 30 Ağustos, "Ya İstiklal Ya İzmihlal" tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır” dedi.
Başkan Çimen mesajında şu ifadelere yer verdi:
30 Ağustos 1922'de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu zafer, hürriyet ve bağımsızlığına düşkün bir milletin, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen azim ve inancın zaferidir. Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan vatansever bir halkın, yokluklara, yoksunluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında da milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda 'Büyük Taarruz' ruhunun ne kadar diri olduğunun ifadesidir. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve destansı bir mücadele sonucunda kazanılmış büyük bir zaferdir. Bu zafer, toprakları işgal altında olan bir milletin azimle küllerinden yeniden doğuşunu simgeler. Bu büyük zaferde sadece düşman mağlup edilmemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kayıtsız şartsız bağımsızlığını da müjdelemiştir. 26 Ağustos 1922 yılında başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmış, bu zaferle birlikte Türk milleti vatanını sonuna kadar koruyacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Tarihimizde sayısız mücadeleler ve destansı zaferler mevcuttur. Bizlere düşen ecdadımızın vermiş olduğu bu şanlı mücadelelere yakışır şekilde vatanımızı bilim ve akıl ile muasır medeniyetler seviyesine getirmektir. Gelecek nesillere bırakacağımız yegâne miras bu olmalıdır. Büyük Zafer’in yıl dönümü vesilesiyle, başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyor, yüce Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49