banner333

banner309

26 Bin Sıralamayla Gümüşhane’yi Tercih Etti, Herkesi Şaşırttı!

Avukat Mehmet Akif Keçeli (30), YKS’ de 26 bin sıralama başarısıyla Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazandı.

Gümüşhane 25.08.2023, 11:02
26 Bin Sıralamayla Gümüşhane’yi Tercih Etti, Herkesi Şaşırttı!
banner400

Avukat Mehmet Akif Keçeli (30), YKS’ de 26 bin sıralama başarısıyla Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazandı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Avukat Mehmet Akif Keçeli’ nin sınav başarısı ile tercih ettiği bölüm arasındaki ilişki şaşırttı. Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Oğuz Çat adında bir aday 509 puan almasına ve sayısalda 13 bin sıralamaya girmesine rağmen "Kanatlı hayvan yetiştiriciliği" bölümüne yerleşmiş ve bu durum sosyal medyada gündem olmuştu. Bu durumun bir benzeri de Gümüşhane’de yaşandı.

YKS’ de 26 bin sıralama elde eden Mehmet Akif Keçeli, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü kazandı. Yakın bir arkadaşının YKS sınavına girecek olan kız kardeşiyle iddialaşması sonucu sınava katılan Keçeli, 26 bin sıralama elde etti. Ankara Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve yaklaşık 7 senedir Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğünde kurum avukatı olarak çalışan 30 yaşında ki Mehmet Akif Keçeli, sözelde yaptığı 26 bin 520 sıralama ve aldığı 394 puan ile Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü (İÖ)’ne yerleşti. İletişim Fakültesi, 1 milyon 237 bin sıralama ile öğrenci alımını kapatırken, yaptığı 26 bin sıralama ile tek tercihi olan RTS bölümüne ilk sıradan yerleşen Keçeli, kayıt yaptırma konusunda hala kararsız olduğu söyledi.

Avukat Mehmet Akif Keçeli YKS sınavına girme sürecini Gümüşkoza Gazetesi"ne anlattı. Keçeli,

“Yakın bir arkadaşımın sınava girecek olan kız kardeşi ile senden daha yüksek alırım diyerek iddiaya girdim. İyi bir sıralama ile iyi bir puan aldım. Böyle bir sonuç alacağımı biliyordum” diye konuştu.

“SINAVA CAN SIKINTI VE İDDİA SONUCU GİRDİM”

Keçeli;

“Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğünde kurum avukatı olarak çalışıyorum. Aslen Ordu Ünyeliyim. Ankara Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunuyum. Uzun yıllardır Gümüşhane'de avukatlık yapıyorum. Ruhsatımı aldıktan sonra kısa bir süre Ankara’da çalıştım. Daha sonra atanınca Gümüşhane’ye geldim. Yaklaşık altı senedir buradayım. Biliyorsunuz Gümüşhane’de sosyal hayat biraz kısıtlı bende biraz da bu yüzden can sıkıntısından sınava girdim. Başka bir sebebi de bir arkadaşım kız kardeşi ile iddialaştım. Kendisi bana ‘benden yüksek alamazsın’ şeklinde bir söylemde bulununca bene sınava girmeye karar verdim. Sınavdan da böyle güzel bir sonuç aldım. 26 bin sıralama yaparak 394 puan aldım. Bu sonucu bekliyordum açıkçası. Sınavdan sonra özellikle sözelde böyle bir puan alacağımı tahmin edebiliyordum. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra da aslında tercih yapmayı düşünmüyordum. Tercihi de zaten belki giderim diye son akşam yapmıştım. Tek tercih yaptım o tercihe de Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü ikinci öğretim programını yazdım. Gümüşhane’de çalıştığım için burayı tercih ettim. Gündüzleri de mesaide olduğum için ikinci öğretim yazdım. Açıkçası bu bölümün eğlenceli ve keyifli olabileceğini de düşünerek bu şekilde tercih yapmış bulundum ama kayıt yaptıracağımı düşünmüyorum. O konuda hala kararsızım, henüz belirli bir durum yok” dedi

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:07
Güneş 04:54
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:43
Yatsı 21:23