banner333

banner309

24 Temmuz Basın Bayramı Mesajları

24 Temmuz Basın Bayramı gününe özel Gümüşhane'de yayınlanan bazı mesajlar haberimizde yer almaktadır.

Gümüşhane 24.07.2020, 18:30 24.07.2020, 18:22
24 Temmuz Basın Bayramı Mesajları
banner400

Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, Facebook sayfası üzerinden 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

Sayın Aziz Nas'ın mesajı:

"Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir.
İlimizde ve İlçemizde görev yapan yazılı-görsel basın yayın kuruluşu ve ulusal haber ajansı çalışanlarının da toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan bir görev anlayışı içinde halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulması noktasındaki katkıları göz ardı edilemez.
Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizde ve ülkemizde bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın ve basın kuruluşlarının, Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, nice başarılı yıllar temenni ediyor, en içten kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Torul Belediyesi Başkanı Evren Evrim Özdemir, Facebook sayfası üzerinden 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

Evren Evrim Özdemir'in mesajı:

"24 Temmuz Basın Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini rahmet ve saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyor, aileleri ile birlikte; sağlık, mutluluk ve başarılarının devamını diliyorum."

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 112’nci yıldönümü dolayısıyla tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan bir mesaj yayımladı. 

Rektörümüz yayımladığı mesajında şunları söyledi: “Toplumun geniş kesimlerini etkileyebilen ve yönlendirebilen basın, gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilmektedir. 24 Temmuz 1908 tarihi de bizler için Türk basınında sansürün kaldırılması ve ifade özgürlüğünün sağlanması adına önemli bir yere sahiptir. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğüne sahiptir. Bu özgürlük bizlere verilen en temel haktır. Doğru bilgiye ulaşma ve fikirlerin özgür bir şekilde dile getirilmesinde kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevi gören basınımız, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Vatandaşlarımızı bilgilendirme amacı taşıyan basınımız, dün olduğu gibi bugün de mücadelesini aynı aşkla yapma gayreti içerisindedir. Bu nedenle de her yıl kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın başta Gümüşhane’de bulunan güzide basın mensuplarımız olmak üzere ülkemizin her köşesinde görevlerini eksiksiz bir şekilde yapan tüm basın kuruluşlarımızın bu bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın, basın mensuplarının daha demokratik şartlarda ve özgürce görevlerini yapabilmeleri açısından önemli bir kilometre taşı olduğuna dikkat çeken Köprülü; “24 Temmuz ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak her yıl kutlansa d, 112 yıl önce kaldırılan sansürün bugün farklı şekillerde uygulanıyor olması nedeniyle artık bugünü bayram olarak nitelemek zorlaşmıştır” dedi.  
Bu anlamda bakıldığında 24 Temmuz’un, bir bayramdan ziyade, basında özgürlük günü olduğunu ifade eden Köprülü; “Gazetecilik belki de tarihin en güç döneminden geçerken, mesleğin çilekeşi muhabir, kameraman ve foto muhabirleri ayakta kalma adına zorlu bir sınav veriyorlar. İşsizlik, psikolojik ve fiziksel şiddet gazetecileri tehdit etmeye devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de medya zor bir süreçten geçiyor ve bu süreç en çok da medya özgürlüğünü olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı.  

24 Temmuz’ların birçok etkenden dolayı buruk kutlandığını ifade eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü; “İktidarıyla, muhalefetiyle herkesin şikayet ettiği sosyal medyadaki kirli bilginin yayılma hızı, doğru bilgiye, yani gerçek gazeteciliğe duyulan ihtiyaç her geçen gün artarken, maalesef; meslek ilkeleri çerçevesinde yapılan haber, eleştiri ve yorumların bile suç sayılabileceği bir dönem yaşanıyor. Buna rağmen demokrasinin vazgeçilmezi olan gazetecilik mesleği çok zor şartlar altında ifa edilmektedir.  Tüm zorluklara rağmen Mustafa Kemal Atatürk'ün “Basın, milletin müşterek sesidir” sözüne uygun bir şekilde halkın sesi olmak için çabalayan biz gazeteciler, bir yandan meslek onurunu, diğer yandan demokrasiyi korumak adına yılmadan çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.  

Köprülü; “Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü vesilesiyle, tarafsız, objektif ifade etme ve haber alma özgürlüğü anlayışıyla etik kurallar içerisinde gazetecilik mesleğini yürüterek ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sunan yerel basınımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, kamu hizmeti niteliğinde yürüttükleri görevlerinin hassasiyetiyle bundan sonra da ilimize önemli katkılar sunmalarını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Aydın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı…

Açıklamalarına, basın mensuplarının halkı bilgilendirme amacıyla zorlu koşullarda bile mesleklerini icra ettiklerini belirterek başlayan Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, “Bölgemizde kaliteli ve kesintisiz enerji verme hedefi ile faaliyete başladığımız günden bu zamana toplumu bilgilendirmemiz ve farkındalık oluşturmamızda en büyük destekçimiz basın mensuplarımızdır. Türk basınına uygulanan sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz miladından günümüze toplumu aydınlatma gibi büyük bir sorumluluğu üstlenen basının ve basında çalışan dostlarımızın misyonu ile çalışmalarımızın daha görünür olduğuna inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

Çoruh EDAŞ olarak çalışmalarının her bir adımında medyayı bilgilendirme konusunda titiz davrandıklarının altını çizen Aydın, “Halkın doğru ve objektif haber alması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, gece gündüz demeden mesleğini icra eden tüm basın dostlarımıza bugün bir kez daha teşekkür ederim. Zorlu şartlar altında görev yapan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, meslek hayatlarında başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37