banner333

banner309

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajları

Gümüşhane'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı sebebiyle birçok kişiden kutlama mesajları yayınlandı.

Gümüşhane 19.05.2020, 11:40
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajları
banner400

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek

“101 yıl önce bugün, 'Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum.' diyerek gençliğe olan inancını ortaya koyan Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadelenin temeli 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak gençlerimize armağan etmiştir.
Böylesine değerli bir övgü ve iltifata mazhar olan gençliğimizin,  ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kendisine düşen sorumluluğun bilincinde olacağına ve Aziz Milletimizin kanını ve canını feda ederek inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde ilelebet payidar kalmasının teminatı olacağına inancım tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Şehitlerimizi, Merhum Gazilerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen

“19 Mayıs 1919 Türk istiklal mücadelesinin temellerinin atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gündür. Türk milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı önemli adımların atıldığı, Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine Bayram olarak armağan edilmiştir. Bir millet, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara, kendilerini ispat edecek imkânlar sunabildiği sürece ilerleyebilir. Çünkü bugün bizlerin bulunduğu konumlara yarın gençlerimiz geleceklerdir. İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmet, aslında ülkemiz geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendirilmelidir. Atatürk Samsun’da, Türk milletinin bağımsızlığı, vatanının bölünmezliğini yine milletin kendi azim ve kararının kurtaracağını belirterek, kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Dünya çapında, Türkiye’nin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Türk Milletini yarınlar da başarıyla söz ettirecek en büyük varlığımız olan gençlerimiz, aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz. Gönlümüzden geçen 19 Mayıs’ta gençlerimizle birlikte 19 Mayıs etkinliklerini gerçekleştirmekti. Gençlerimizin sağlıkları bizim için önemli olduğundan koronavirüs önlemleri altında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını evlerimizde kalarak kutlayacağız.

Gençlerimizin 19 Mayıs'ın içerdiği derin mananın idraki içinde, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan ilke ve değerlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inanıyorum. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Türkiye Cumhuriyeti istiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet edilmiştir. Gençlerimizin gözündeki ışıkta, her geçen gün güçlenen aydınlık Türkiye’nin geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilecektir.

Kahraman Mehmetçiğin en büyük zaferi olan bu mücadele sonunda bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor, bu günümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek

“Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde, tarihte emsali görülmemiş bir zaferle taçlandırdığımız bağımsızlık mücadelemizin 101’inci yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yaşamanın haklı gururu içerisindeyiz. Yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk adımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen bağımsızlık ruhunun ateşlendiği bir dönüm noktasıdır. Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya yayılan bu bağımsızlık ateşinin üzerinden 101 yıl geçmesine rağmen, Bayramımızı halen ilk günkü gibi büyük bir coşku, mutluluk ve kararlılıkla kutluyoruz. Milletimizin yazdığı kurtuluş destanı, bizler için daima bir gurur ve övünç kaynağı olacaktır. Bu kutlu günü gençlerimize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onlara olan güven ve inancını dile getirmiştir. Yüce milletimiz ulusal ve uluslararası camiada bağımsızlık, özgürlük ve ilerlemeyi ilke edinerek, gençleriyle birlikte daima yürümeye devam edecektir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, milli mücadele şuuru ve azmini taşıyan bir ruhla kendilerine emanet edilen bu vatanı ilelebet koruyacaklardır. İnanıyoruz ki gençlerimiz akıl ve bilimin yolunda Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da yükseltecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacaklardır. İlerleme ve kalkınma yolunda gençlerimize düşen bu önemli görevde Gümüşhane Üniversitesi olarak onların her zaman en büyük destekçisi ve yol göstericileri olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelesine kanları ve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş

Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği     19 Mayıs 1919 tarihi düşmanlarca işgal edilen vatan toprağını kurtaracak mücadelenin başladığı bir gündür. Samsun’da yakılan kurtuluş meşalesinin tüm Anadolu’ya dalga dalga yayılarak bağımsızlık umutlarının yeşerdiği bu anlamlı günü Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Gençliğine armağan ederek geleceğimizin teminatı olan gençlerimize her konuda güvendiğini göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle bu cennet vatanımızı bizlere emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor; gençlerimizin ve aziz milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını” kutluyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09