banner333

banner309

GÜSİAD Üyeleri GTSO Başkanı İsmail Akçay ile Buluştu

Türkiye'nin dört bir yanından GÜSİAD üyeleri, GTSO Başkanı İsmail Akçay ile dijital platformda düzenlenen toplantıda buluştu.

Dernek 19.05.2020, 17:04 19.05.2020, 21:39
GÜSİAD Üyeleri GTSO Başkanı İsmail Akçay ile Buluştu
banner400

Türkiye'nin dört bir yanından GÜSİAD üyeleri, GTSO Başkanı İsmail Akçay ile dijital platformda düzenlenen toplantıda buluştu.

GÜSİAD-Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Dernek başkanı Yüksel Yalçın, "COVID-19 ile birlikte geldiğimiz son süreçte, çalışmalarımıza kesintisiz devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz hafta iş yerlerinin COVID-19 tedbirlerini konuşmuştuk. Bu kez, Gümüşhane'de iş dünyasındaki süreçlere hakim, deneyimli GTSO başkanımız Sn.İsmail Akçay beyi 'Gümüşhane'de İş Dünyası Gündemi' teması ile üyelerimizle buluşturduk. Programa Tekirdağ'dan İzmir, Bursa, Kars, Antalya, Konya ve Isparta'ya kadar Türkiyenin dört bir yanından katılımcılarımız vardı.Oldukça verimli bir program gerçekleşti." dedi. 


 

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay,  dijital platform üzerinden yapılan programda hemşeri iş dünyası üyelerine bir sunu yaptı. 

Uzun yıllar GTSO da başkanlık görevini yürüten Akçay, özellikle COVID-19 sonrası yaşanan son gündemi değerlendirdi. Özellikle ticari faaliyetlerin yaşadığı işlem hacmindeki daralmaya karşın TOBB ve devlet tarafından sağlanan desteklere yer veren başkan Akçay, sonrasında Gümüşhane'deki yatırım potansiyeli olan başlıklara ilişkin bilgi verdi.

Ana hatlarıyla, 
- Fayans ve Dış Cephe yapı malzemeleri, 
- Tohum eleme, üretme ve paketleme üniteleri 

- Sebze meyve kurutma depolama 

- Dış cephe yalıtım ürünleri ,

- Hububat paketleme

- Yeni nesil yapı malzemeleri

- Tıbbi ve aromatik bitkiler,

- Kauçuk zemin malzemeleri,

- PVC kapı ve ve yapı malzemeleri  gibi başlıkları sayabiliriz, dedi.

Başkan Akçay, Pestil Köme'nin Gümüşhane'nin altın bileziği olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: 

"1980'li yıllarda bir iki imalathanemizin olduğu Gümüşhane'de bugün 30 profesyonel fabrika ve tesisimiz bulunuyor. 
Bunun yanında, metrekaresi 30-40 TL arası belkide Türkiyenin en ekonomik fiyatla, tüm altyapısı tamamlanmış Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcılara yer sağlayabiliyoruz.


Madenler konusunda gelen sorulara;  "Doğaya ve insana zarar veren her şeye 'Hayır!' diyoruz. Ancak, Gümüşhane'deki altın madenlerinin bu iki konuda teknik yeterliliklerin yeterli olduğunu düşünüyoruz, dedi. 
Gümüşsu Fabrikası ile ilgili gelen soruya ise, bu konuda Belediye Başkanımız Ercan Çimen bey ile görüşmekte fayda var, ancak üretim teknolojisinin gelişimine ve dolayısı ile ekonomik kaynağa ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz, ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca, son haftalarda GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kesler'in, "Arazi Toplulaştırma Esaslı Profesyonel Tarım" adıyla  bir proje çalışması başlatılması konusu gündeme geldi. Bu konuda GTSO'nun görüşleri alınmasını müteakip, Güsiad bu konuda, Niğde Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zafer Ulutaş, Salyazı Eski Belediye Başkanı Mühür Uçar ve Güsiad YK Üyesi Tuna Coşkun ve Güsiad Gümüşhane Şube Başkanlığının da içinde olacağı bir proje takımı oluşturulmasına karar verildi. Bu kapsamda Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü ve DSİ'ninde içinde olacağı bir toplantı planlaması konusu gündeme geldi. 

Güsiad Başkanı Yüksel Yalçın ise, önümüzdeki günlerde Gümüşhane valimiz ve Belediye başkanlarımız, milletvekillerimizin katılacağı sıralı etkinlikler yapmaya devam edeceğiz dedi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11