banner333

banner309

1 Kilometrede 10 Kilogram Çöp Topladı

Yaz tatili geçirmek için köyüne giden ve yürüyüş güzergahındaki yolda bulunan çöplerden rahatsız olan Melisa Yalçın, 1 kilometrelik kesimde 10 kilogram çöp topladıktan sonra insanları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Gümüşhane 23.08.2021, 19:40
1 Kilometrede 10 Kilogram Çöp Topladı
banner400

Gümüşhane’de yaşayan ve yaz tatili için Torul ilçesine bağlı Yalınkavak köyüne giden Yalçın, akşamlar yürüyüş yaptıkları güzergahta yol kenarındaki çöplerden rahatsız olunca eldivenlerini giyip eline aldığı çöp torbasıyla yol kenarındaki çöpleri topladı.

İnsanları bu konuda duyarlı olmaya davet eden Yalçın, “Özellikle kimyasallar ve plastiklerin bulunduğu bu çöpler gelecek nesiller için çok büyük bir tehlike arz ediyor. Dünyamızda bu tür felaketler şuan çok yaşanıyor. Bu yüzden de dünyamızı temiz tutmamız gerektiğini düşünüyorum ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Yolların kenarlarına, bulunduğumuz çevreye, dünyamıza çöp atmayalım her yeri çok temiz tutalım” çağrısında bulundu.

Köylerine ulaşımı sağlayan ve akşamları yürüyüş yaptıkları yaklaşık 1 kilometrelik mesafede gördükleri karşısında kendisini çok rahatsız hissettiğini ifade eden Yalçın, “Burası araç yolu olduğu için kenarlara çöpler atılıyor. Bunların içerisinde maske var, kolalar kutu ve şişeleri, su şişeleri var, tatlı kutuları var. Yani aklınıza gelebilecek türden her şey var. Bu konuda kendimi çok rahatsız hissediyorum ve en azından olduğum çevreyi temiz tutmak açısından insanların yapmadığını ben yapayım diyorum ve çöpleri bugün bu şekilde topladım. Yaklaşık 1 kilometrelik yolda 10 kilogram kadar çöp çıktı şuan” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48