banner333

banner309

Üniversitemize Yapay Zekâ ve Akıllı Sistemler Tezli Yüksek Lisans Programı açılıyor

Türkiye’de ilk kez açılan “Yapay Zekâ ve Akıllı Sistemler Tezli Yüksek Lisans Programı” Gümüşhane Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde eğitim hayatına başlayacak.

Gümüşhane Üniversitesi 23.08.2021, 09:31
Üniversitemize Yapay Zekâ ve Akıllı Sistemler Tezli Yüksek Lisans Programı açılıyor
banner400

Çekirdeğini Yazılım Mühendisliği Bölümü kadrosunun oluşturduğu, Matematik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerindeki akademisyenlerin desteği ile açılan programın öğrenci alımı için önümüzdeki günlerde ilana çıkılması planlanıyor.

Yapay zekâ alanındaki gelişmelerin her geçen gün daha da arttığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Yapay zekâların öğrenen, düşünen, karar veren makine ve cihazlar geliştirme misyonu ile yapıldığını görmekteyiz. Yapay zekâ kavramı, 1980’li yıllardan bu yana hayatımızda olmasına rağmen her geçen gün artan veri sayesinde günümüzde tüm teknolojiler ile özdeşleşmiş bir kavram haline dönüşmüştür. Bu anlamda günümüzde önemi daha da artmaktadır.

Önemli bir eksikliği kapatması öngörülen programa, yazılım geliştirme ve yapay zekâ alanında kendini geliştirmek isteyen lisans mezunlarını kabul edilecektir. Programın eğitim kadrosunda 2 Profesör, 2 Doçent, 5 Dr. Öğretim Üyesi ve 2 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplamda 11 akademisyen bulunmaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak yapay zekâ alanındaki teknolojik gelişmelere dahil olmak amacıyla öncelikli olarak Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Yazılım Mühendisliği bölümüne ilk öğrencilerimizi alarak işe başladık. Devamında ise Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde de Türkiye’de bir ilk olan ‘Yapay Zekâ ve Akıllı Sistemler Tezli Yüksek Lisans Programı’nı açıyoruz. Yazılım Mühendisliği Bölümü’nün de bu yıl ilk öğrencilerini alacak olması durumunu, yüksek lisans programını ve yapılacak bilimsel çalışmaları güçlendireceği şekilde yorumluyoruz. Programın ilimize, ülkemize ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diyerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11