banner333

banner309

Turizm Fakültesinden Zigana Dağı ve Limni Gölü Arazi Çalışması

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesinin, Turizm Coğrafyası ve Anadolu Uygarlıkları dersleri kapsamında düzenlenen uygulama çalışmasının rotası bu sefer Limni Gölü oldu.

Gümüşhane Üniversitesi 15.11.2021, 09:11
Turizm Fakültesinden Zigana Dağı ve Limni Gölü Arazi Çalışması
banner400

Zigana Dağı ve Limni Gölü destinasyonlarını kapsayan saha uygulama çalışmalarına Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Akdu, Dr. Öğr. Üyesi Serap Akdu, Arş. Gör. Zekiye Nur Akyürekli ve Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri katıldı. Üniversitemiz Rektörlük binası önünden hareket eden yaklaşık 50 kişilik ekip öncelikle Zigana Kayak Merkezi’ni ardından da Zigana Dağı’nı ziyaret ederek kış turizmi hakkında bilgiler aldı. Zigana Dağı’nın akabinde Limni Gölü’nde yürüyüş, fotoğraf çekme, trekking gibi rekreatif faaliyetlerde bulunan Turizm Rehberliği akademisyen ve öğrencileri, mesleki uygulama ve bilimsel etkinliklerini Limni Gölü’nün eşsiz manzarasında sonlandırdılar.

Turizm Rehberliği bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Serap AKDU uygulamanın turizm rehberliği öğrencilerinin bölge coğrafyasını ve turizm destinasyonlarını tanımasında önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Doç. Dr. Uğur Akdu ise saha çalışmalarıyla birlikte öncelikle Turizm rehberi adayı öğrencilerimizin mezun olduktan sonra yapacakları turist rehberliği mesleğini yakından tanımalarını sağlamak ve daha 1. sınıftan başlayarak tur planlaması ve yönetimi deneyimlerini geliştirmek için önemli fırsatlar elde ettiklerini söyledi. Akdu sözlerine, “Bu uygulamalar için üniversitemiz imkânlarını bizlere sunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e ve Turizm Fakültesi Dekanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Birçok üniversitede Turizm Rehberliği öğrencileri bu imkânlara erişememekte, dolayısıyla saha uygulamaları kısıtlı kalmaktadır. Üniversitemiz imkânlarıyla gerçekleştirilen bu uygulamaların bölümümüz öğrencileri için önemli bir avantaj olduğunu düşünmekteyim.” şeklinde devam etti. Akdu, Son olarak saha uygulamalarının bölgenin tüm destinasyonlarında 2021-2022 eğitim öğretim yılı boyunca devam edeceğini belirtti.

Tüm hızıyla devam eden saha uygulamaları hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Her zaman olduğu gibi Üniversitemiz bünyesinde düzenlediğimiz ve Turizm Fakültesi öğrencilerimizin eğitimi için devam eden uygulamalar tüm hızıyla sürüyor. Zigana Dağı ve Limni Gölü destinasyonlarını kapsayan bu uygulama gezilerinde öğrencilerimizin bölgenin turizm potansiyelini yerinde görerek ve iyi bir şekilde vakit geçirerek öğrenmiş oldular. Bu sebeple saha uygulama çalışmalarında öğrencilerimize destek olan ve bölgeyi onlara tanıtan akademisyen hocalarımızı kutluyor, öğrencilerimize de sağlık ve mutlu günler diliyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11