banner333

banner309

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Gazze’deki Saldırıları Kınadı

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gazze’de yaşanan saldırıları kınayan bir mesaj yayımladı. Prof. Dr. Zeybek, mesajında şu duygulara yer verdi.

Gümüşhane Üniversitesi 15.05.2018, 11:26 12.06.2018, 09:09
Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Gazze’deki Saldırıları Kınadı
banner400

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gazze’de yaşanan saldırıları kınayan bir mesaj yayımladı. Prof. Dr. Zeybek, mesajında şu duygulara yer verdi:

“Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında düzenlenen gösterilerde şu ana kadar 448'i gerçek mermiyle olmak üzere, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle 2.000’den fazla Filistinli kardeşimizin yaralandığını ve 58 Filistinli kardeşimizin de şehit edildiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daha öncesinde Kudüs'ün ABD tarafında İsrail Devleti'nin başkenti olarak kabul edilmesinin, Uluslararası Hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarına alenen aykırı bir durum olduğunu ve söz konusu durumun vahim sonuçlar ortaya çıkaracağı söylemiştik. Bugün gelinen süreçte, yaşanan olayları büyük bir üzüntüyle izliyoruz. Yapılan bu teröre artık dur demenin zamanının geldiğine inanıyorum. Biz Müslümanlar olarak, hep birlikte bu Ramazan ayı öncesinde yapılan alçak saldırıyı kınamalı ve ortak kararlar almak için birlik olmalıyız. Bu saldırgan tutumuyla tüm uyarılara karşın uluslararası hukuku ayaklar altına alan ve sivilleri hedef almaktan çekinmeyen İsrail’e karşı uluslararası toplumun da ortak tavır almasını bekliyoruz. İsrail Devleti’nin Gazze’de sivillere yönelik yaptığı devlet terörünü lanetliyor ve kınıyorum. Filistin halkına karşı giderek artan sistematik şiddet, derhal sona ermelidir. Yaşanan bu elim olayda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11