banner333

banner309

Müzikal izleyenleri büyüledi

Gümüşhane Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen ‘1890’dan 1990’a Türkiye’nin Popüler Şarkıları ve Kültürü Müzikali’ izleyenlerden büyük beğeni topladı. 

Gümüşhane Üniversitesi 03.05.2019, 20:55
Müzikal izleyenleri büyüledi
banner400

Gümüşhane Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen ‘1890’dan 1990’a Türkiye’nin Popüler Şarkıları ve Kültürü Müzikali’ izleyenlerden büyük beğeni topladı. 

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen programda Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Orhan Bingöl danışmanlığında 10’ar yıllık aralıklarla Türk Sanat Müziği’nden Türkiye’nin Eurovision macerasına kadar 53 eserin yer aldığı bir seçkiyi izleyenlere sundu. 

Müzikalin 3 aylık bir çalışmanın ve emeğin ürünü olduğunu dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Orhan Bingöl, “Hazırladığımız bu temsil, Türkiye’nin belli zamanlarında gündem olmuş ve etkileri belki de halen devam eden şarkıları, sanatçıları ve önemli kültürel gelişmeleri harmanlıyor. Üstelik bunlar neredeyse hepimizin ortak hafızasına dokunuyor. Dolayısıyla müzikalimiz belli dönemleri bizzat yaşayanlara anılarını tazeleme, o yıllara yetişemeyenler için de eskiyle birleşme fırsatı sunuyor. 1890 yılında bestelenmiş bir Türk Sanat Müziği eseriyle başlayan müzikalimizin ardından ilk Türkçe tangolarımız, herkesçe sevilmiş şarkılarımız 1990’ların sonunda bitiyor. Aslında bu tür konulara eğilen çok sayıda akademik çalışma mevcuttur. Ancak böyle canlı geceler nadiren ortaya konuluyor. Bu nedenle müzikalimiz bu açıdan fark yarattı. Bizlere bu fırsatı veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek başta olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin akademik çalışmaların yanı sıra sanatsal alanlarda yeteneklerinin geliştirilerek geleceğe hazırlandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Öğrencilerimiz 1890 yılından 1990 yılının sonlarına kadar çeşitli bestelerin ve eserlerin yer aldığı bir müzik seçkisini, izleyenlere sundular. Onları öncelikle bu programdan dolayı kutluyorum. Kültürümüzün 100 yıllık mazisinin vazgeçilmez eserlerinden oluşan bu müzikalin sunumu bizleri hayli mutlu etti. Dinleyenlerin gönüllerinde hoş bir izlenim bıraktığından eminim. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11