banner333

banner309

İletişim Fakültesinin Gurur Tablosu

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Merkezi birimlerinde görev alan 75 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Ayrıca fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere de başarı belgesi sunuldu.

Gümüşhane Üniversitesi 01.06.2018, 15:00 12.06.2018, 09:06
İletişim Fakültesinin Gurur Tablosu
banner400

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi Medya Merkezi kapsamında görev alarak bir yıl boyunca çalışan öğrenciler ve fakültede dereceye giren öğrenciler için tören düzenlendi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Özcan, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır, Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Ş. Aslan, Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Bahar Öztürk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Burası gerçek iş sahasının bir parçası gibi”

Program, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Özcan’ın konuşmasıyla başladı. Sadece Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun verdikleri, geçtiğimiz yıl açılan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün de gelecek yıllarda mezun vermeye başlayacağını hatırlatan Dr. Öğr. Üyesi Ali Özcan, Gazetecilik Bölümü açmak için de başvuruda bulunduklarını açıkladı. Sertifika alan öğrencilerin birçoğunun Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunlarından olduğunun altını çizen Özcan, bu birimlerde çalışan öğrencilerin çok şanslı olduğunu, uygulama sayesinde öğrencilerin kendilerini geliştirme fırsatı bulduklarını ifade etti. “Burası gerçek iş sahasının bir parçası” diyen Özcan, buradaki tecrübelerin öğrencileri geliştirmeye yönelik olduğunun vurgusunu yaptı. Özcan, bu birimlerde çalışan öğrencilerin haber metinleri yazdıklarını, gazete çıkardıklarını, tasarımlar yaptıklarını ve bunun gibi birçok alanda faaliyet göstererek deneyim kazanmalarının mümkün olduğunu söyledi. Özcan, sertifika alan ve mezun olacak tüm öğrencilere bundan sonraki hayatlarında mutluluk ve başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

“Bizlere yalnızca gurur duymak düşüyor”

Programın devamında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır şunları söyledi: “Bugün sizin gününüz, emeklerinizi enerjinizle harmanlayıp bugüne kadar geldiniz. Bu birimler sizin için çok iyi bir deneyim yeri oldu.” Üniversitenin bilhassa İletişim Fakültesi’nin akademik alt yapısının öğrencilerle yakın yaşlarda olmasının öğrenciler için avantajını vurgulayan Çalışır, tüm akademik çalışanların yalnızca hoca olmanın çok ilerisinde abla, kardeş, sırdaş olduğunun altını çizdi. “Belki de böyle bir üniversite yerine daha büyük bir ilde ve üniversitede olsaydınız bu şansı elde edemeyecektiniz” diyen Çalışır, hocaların kapısının öğrencilere her zaman açık olduğunu ifade etti. Mezun olan öğrencilerin piyasaya çıktıklarında pek çok İletişim Fakültesi öğrencisinden daha tecrübeli ve kendinden emin olacağını ifade eden Çalışır, sözlerine şunları ekledi: “Bu birimlerde elde ettiğiniz bilgi birikimi ve deneyimi, sizi rakiplerinizden daha güçlü hale getirdi. Bu sayede pek çok kurumun açtığı yarışmalarda başarı göstererek, dereceye girdiniz ve burada elde ettiğiniz kazanımlarınızı taçlandırdınız. Böylece sadece kendi isimlerinizi değil, aynı zamanda üniversitemizin ve fakültemizin adını pek çok yerde duyurdunuz. Bu nedenle sizler buradan ayrılıp, iş sahasına çıktığınızda biz de yalnızca bunun gurur ve mutluluğunu yaşayacağız. Hepinizin yolu da bahtı da açık olsun.”

Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Bahar Öztürk ise şunları söyledi: “Mezun olan öğrencilerin her biri burada güzel izler bırakarak gidiyor. Hepsinin yolu açık olur inşallah. Medya

Merkezi’nde çalışmaya devam eden öğrencilerimizle ise daha güzel ve verimli işler yapacağımıza inanıyorum. Sertifika almaya hak kazanan herkesi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunlarından dereceye giren öğrenciler başarı belgelerini almak için sahneye çıktılar. Bölüm üçüncüsü olan Hüseyin Avni Genç’e başarı belgesini Dr. Öğr. Üyesi. Emre Ş. Aslan verirken, bölüm ikincisi Can Berk Genç’in başarı belgesini Doç. Dr. Gülsüm Çalışır takdim etti. Bölüm birinciliğini elde eden Fadime Güçlü ise sahneye çıkarak mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Fadime Güçlü’ nün başarı belgesini ise Dr. Öğr. Üyesi Ali Özcan ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır takdim etti. Başarı belgesini alan Fadime Güçlü duygularını şöyle anlattı: “Ben buraya dikey geçişle geldim ve 2 yıldır buradayım. Bundan önceki 2 yılı burada olamadığım için kendime kayıp olarak görüyorum. Buradaki 2 yılımda hocalarımın her birinin yok sayılamayacak şekilde yardımları ve katkıları oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emeklerini boşa çıkarmamak için elimden gelenin fazlasını yapıp onlara layık olmaya çalışacağım. Son olarak mezun olan tüm arkadaşlarıma hayatlarında başarılar diliyorum.”

Dokuz Birim Ve Her Biri Başarı Dolu…

Dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin takdiminden sonra Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Merkezi’nde çalışan öğrencilerin sertifika takdim töreni gerçekleştirildi. Toplamda 9 uygulama birimi bulunan İletişim Fakültesi’nin akademik personeli öğrencilerin bu birimlere olan ilgisinden oldukça memnuniyet ve gurur duyduklarını belirtti. Uygulama birimleri ve sertifika verilen liste şöyleydi:

Arş. Gör. Said Tuğcu’nun sorumluluğundaki GÜFA (Gümüşhane Üniversitesi Film Atölyesi) biriminden 11 öğrenci, Arş. Gör. Elif Türten ’in sorumluluğundaki Haber Merkezi biriminden 20 kişi, Dr. Kaan Gez'in sorumluluğundaki İletişim ve Organizasyon biriminden 14 kişi, Arş. Gör. Haşim Demirtaş’ın sorumluluğundaki Gün TV biriminden 6 kişi, Arş. Gör. Esra Dudu Karaman’ın yönetimindeki Gif Haber biriminden 10 kişi, Dr. Öğr. Üyesi Bilgehan Çağlar’ın yönetimindeki Tasarım biriminden 4 kişi, Arş. Gör. Şadiye Kotanlı’nın sorumluluğundaki Kampüs FM biriminden 5 kişi, Arş. Gör. Neva Doğan’ın sorumluluğundaki Sosyal Sorumluluk ve Proje biriminden 2 kişi, son olarak da Arş. Gör. Mustafa Cankut Kurt’un sorumluluğundaki Gif Ajans biriminden de 14 kişiye sertifikaları takdim edildi.

Program tüm öğrenciler ve sorumlu hocaların beraber fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38