banner333

banner309

İletişim Fakültesi’nden Yeni Bir Başarı Öyküsü Daha

KADEM Sanat’ın düzenlediği “Anadolu’da Kadın”, “Göç ve Kadın” ve “Toprak ve Kadın” temalı 3 farklı kategoride düzenlenen yarışmada “Anadolu’da Kadın” kategorisinde Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Erdem Çiçekgil ikincilik ödülünü kazandı.

Gümüşhane Üniversitesi 01.04.2021, 18:20
İletişim Fakültesi’nden Yeni Bir Başarı Öyküsü Daha
banner400

KADEM Sanat’ın düzenlediği “Anadolu’da Kadın”, “Göç ve Kadın” ve “Toprak ve Kadın” temalı 3 farklı kategoride düzenlenen yarışmada “Anadolu’da Kadın” kategorisinde Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Erdem Çiçekgil ikincilik ödülünü kazandı.

Sanatla, düşünceyle yoğrulmuş ve zenginleşmiş kadın hikayelerini yarınlara taşıma amacıyla Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen yarışmanın sonuçları açıklandı. KADEM Sanat tarafından “Anadolu’da Kadın”, “Göç ve Kadın” ve “Toprak ve Kadın” temalı 3 farklı kategoride düzenlenen yarışmanın ödül töreni çevrim içi olarak düzenlendi. 

“Anadolu’da Kadın” temalı kısa film senaryo yarışmasında “5 Numaralı Şiş” adlı eseriyle Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Erdem Çiçekgil ikincilik ödülüne layık görüldü.

Anadolu’nun ince düşünceli ve fedakâr kadın imgesini öne çıkaran Çiçekgil, bu senaryoyu yazarken babaannesinin kendisi için esin kaynağı olduğunu belirten konuşmasında, “KADEM temsilcilerine, jüri üyelerine ve yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Beni ve eserimi böyle hassas bir konuda ödüle layık gördükleri için kendilerine minnettarım. Bunun yanı sıra dekanımız Prof. Dr. Müge Yılmaz hocamıza, eğitim sürecimde önemli bir rol oynayan ve beni hayata hazırlayan bölüm başkanımız Doç. Dr. Sertaç Timur Demir hocama ve destekleriyle, yol göstericiliğiyle bizlerin daima arkasında durup, üretmenin ne kadar önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten hocama teşekkür ederim” sözlerine yer verdi. 

Ödül hakkında konuşan bölüm başkanı Doç. Dr. Sertaç Timur Demir de öğrencisi Erdem Çiçekgil’i kutladıktan sonra şunları söyledi: “Derslerde hep yüksek merak ve ilgiyle gördüğüm Erdem’in bu başarısı bizi mutlu ettiği gibi umut ve cesaretimizi de arttırdı. Çünkü bu ve benzeri başarılar, bize emek vermenin ne kadar kıymetli olduğunu ve emek verenlerin eninde sonunda hedeflerine ulaşabileceğini gösteriyor. Gümüşhane’nin ve üniversitenin adını böylesi başarı hikayeleriyle duyurmak heyecanımıza heyecan, keyfimize keyif katıyor. Daha fazlası için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yarışmada alınan başarı üzerine görüşlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu günlerde İletişim Fakültemizden peş peşe gelen başarı haberleri hepimizi gururlandırıyor. Son olarak da KADEM’den bir ödül haberi aldık. KADEM; kadın ve erkek arasındaki rol paylaşımının ancak hak ve sorumluluk dengesi gözetilerek gerçekleşeceğine dair toplumsal bilinç oluşturmak için çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Kadınların gerek sosyal ve gerekse de iş hayatında eşit ve adil hakka sahip olduklarını her fırsatta dile getiren bir üniversite olarak, öğrencimiz tarafından alınan bu başarının manevi değerinin bizler nezdinde yüksek olduğunu belirtmek isterim.  ‘5 Numaralı Şiş’ kısa film senaryosuyla ikincilik ödülünü kazanan öğrencimiz Erdem Çiçekgil’i bu başarısından dolayı ayrıca kutluyorum. Öğrencilerimizin başarısında pay sahibi olan İletişim Fakültesi hocalarına da teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34