banner333

banner309

İletişim Fakültesinden 3 Ödül Birden

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'ndan da dereceyle döndü.

Gümüşhane Üniversitesi 17.03.2021, 21:20
İletişim Fakültesinden 3 Ödül Birden
banner400

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'ndan da dereceyle döndü.

Bugüne kadar katıldıkları birçok yarışmadan ödüller alarak Türkiye’de İletişim Fakülteleri arasında saygın bir noktaya ulaşan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, başarı halkalarına bir yenisini daha ekledi.

Çağdaş ve nitelikli gazetecilerle medya yöneticileri yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen, geçen yıldan itibaren TGC ve Aydın Doğan Vakfının ortak girişimiyle yapılmaya devam eden yarışmaya iletişim fakültesi öğrencileri yazılı, görsel, işitsel ve internet yayıncılığı dallarındaki projeleri ile katıldı. Seçici kurullar 17 üniversiteden 53 öğrencinin toplam 45 projesini ödüle değer buldu.

Yarışma kategorilerinde ilk üçe giren öğrenciler ile "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar" ödülüne değer bulunan katılımcılar, ödül heykelciliği, para ve hediye çeki ile ödüllendirildi.

Dijital törende açıklanan 31. TGC Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'nda Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden yazılı dal "Spor" kategorisinde Vehpi Demir'in "Yürüyebilmek İçin Yüzdü, Şampiyon Oldu" haberi birinci, görsel dal "Televizyon haberi" kategorisinde Ecem Burcu Güzel, Mustafa Akıncı, Serdar Aslan, Vehpi Demir'in "Kekemelik Farkındalık Projesi" üçüncü, internet yayıncılığı dalı "Sosyal Medya Projesi" kategorisinde Seda Fırın, Serdar Aslan, Özkan Kılıç, Vehpi Demir'in "Kekele TV" projesi üçüncü oldu.

Ödül töreninde konuşan Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, “Gazetecilik, hayata ve insanlara dokunabilen çok önemli mesleklerden biridir. Çok önemli toplumsal ve bireysel bir sorumluluktur. Bu yolda size yol gösterecek en önemli rehberiniz ise kendinize duyduğunuz güvendir. Bu yolda kendinize inanmaktan asla vazgeçmeyin! Kendinizi önünüze çıkacak fırsatlar için daima hazır tutun. En büyük yatırımı her zaman kendinize yapın! Sürekli öğrenmek, ustaların başarı hikayelerini takip etmek, onlardan ilham almak, her ne yapıyorsanız yapın sevgiyle yapmak, mutlaka size başarıyı getirecektir” diyerek ödül alan gençleri de kutladı. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Genç iletişimci arkadaşlarım; size bazı önerilerde bulunacağım. Bunlardan biri mutlaka çok okumanız, bilgilenmeniz. Türkiye bugünlerde ne çekiyorsa cehaletten çekiyor onun için sizin gibi gençlere çok çok ama çok ihtiyacımız var. Yeni bir soluk getireceksiniz medyaya diye düşünüyorum. Özellikle bu alanda kendinizi geliştirmenizi bekliyorum. Cemiyetimizin yayınladığı Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi sizin için bir yol haritası olmalı. Ondan da yararlanıp gazeteciliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu ama aslında da ne kadar onurlu bir meslek olduğunu göreceksiniz. Ödül kazanan arkadaşlarımı şimdiden kutluyorum. Yarışmalara katılıp da ödül alamayan arkadaşlarla yeniden bu yarışmada görüşmek dileğimiz. Ayrıca öğrencilerini bu yarışmaya hazırlayan fakülte dekanlarına, öğretim üyelerine katkılarından ötürü teşekkür etmek istiyorum. Başarılı yapıtlarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

İletişim Fakültesi Lisans öğrencilerinin 2019 – 2020 ders yılında yaptıkları çalışmalarla katıldıkları yarışmanın Ödül Töreni’nin sunuculuğunu Şule Zeybek yaparken törende iletişim dünyasının deneyimli isimlerinden Habertürk Yazarı Ayşe Özek Karasu, Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk,  Power FM Geveze- Jozi Zalma,  Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ mesajlarıyla gençlere seslendi.

Yarışma kategorilerinde birincilik ödülü sahibi olan tüm öğrenciler Ödül Heykelciği ile 1.000 TL para ödülünün yanı sıra 500 TL değerinde Hepsiburada hediye çeki; ikincilik ödülü sahibi olan tüm öğrenciler Ödül Heykelciği ile 300 TL değerinde para ödülü ve 150 TL Hepsiburada hediye çeki; üçüncülük derecesine sahip öğrenciler de Ödül Heykelciği ile 200 TL para ödülü ve 100 TL Hepsiburada hediye çekinin sahibi oldular. ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ Ödülüne değer bulunan katılımcılar ise Ödül Heykelciğinin yanı sıra 1.000 TL’lik para ödülü ve 500 TL Hepsiburada hediye çeki almaya hak kazandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44