banner333

banner309

İhtisaslaşma Alanında KTÜ ile Protokol İmzalandı

Gümüşhane Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında “madencilik” alanında istişarelerde bulunulması, bilgi ve tecrübelerin paylaşılması yanı sıra, bölgenin kalkınmasına katkı verebilecek iş birliği projeleri kapsamında fiziki imkânların paylaşılması hususunda bir protokol imzalandı.

Gümüşhane Üniversitesi 19.06.2023, 13:55
İhtisaslaşma Alanında KTÜ ile Protokol İmzalandı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında “madencilik” alanında istişarelerde bulunulması, bilgi ve tecrübelerin paylaşılması yanı sıra, bölgenin kalkınmasına katkı verebilecek iş birliği projeleri kapsamında fiziki imkânların paylaşılması hususunda bir protokol imzalandı.

İmzalanan protokol ile Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Madencilik Teknolojisi Programı ile KTÜ Mühendislik Fakültesi arasında yapılacak Ar-Ge ve sanayi iş birlikleri ve laboratuvar imkânlarının paylaşımı hedefleniyor. Bu kapsamda her iki üniversitenin Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği gibi Madencilik ihtisaslaşma alanı ile doğrudan/dolaylı ilişkili bölümlerinin akademik personellerinin birlikte Ar-Ge ve sanayi projeleri yapmaları ve bu projeler kapsamında laboratuvar imkânlarının paylaşımı öngörülüyor.

Üniversitemizin Madencilik İhtisaslaşması kapsamında Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Harita Mühendisliği bölümleri başta olmak üzere ilgili bölümlerin akademik ve teknik personelleri ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ilgili bölümlerinin akademik ve teknik personelleri ihtisaslaşma (madencilik) ile ilgili konularda iş birliği içinde hareket edecekler. Madenlerin oluşum-birikim ve arama süreçleri, madencilikte yenilikçi yaklaşımlar ve yöntem geliştirme, maden işletmelerinin çevreye etkisi ve iyileştirme, madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği, maden işletmelerinin yönetimi ve ekonomisi, maden sahaları ile ocaklarındaki deformasyonların ölçümleri ve analizi, maden turizmi ve tarihi gibi konularda katma değeri yüksek Ar-Ge ve sanayi-üniversite projelerinin yapılmasının yanı sıra mevcut altyapı imkânlarının paylaşılması gibi konularda iş birliği yapılması planlanıyor.

Üniversitemiz Rektörlük makamında protokole imza atan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, protokolün her iki üniversite adına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya Üniversitemizin İhtisaslaşma alanındaki çalışmalarına verecekleri desteklerden dolayı teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise süreç hakkında şunları söyledi: “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda yürütülen ‘Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı’ kapsamında seçilen üniversitelerin bulundukları bölgelere katkılarının artırılması ve belirli alanlarda ihtisaslaşmaları hedefleniyordu. Bu kapsamda Üniversitemize 29.09.2021 tarihinde ‘madencilik’ alanında ihtisaslaşma yetkinliği verildi. Bu vesileyle de sürecin hızlandırılması amacıyla Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğümüzü kurarak çalışmalarımıza başladık. İhtisaslaşma alanı konusunda gerek maden firmaları gerekse de çevre üniversitelerimizin bilgi birikimlerinden faydalanmak amacıyla çeşitli istişareler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu amaçla da Karadeniz Teknik Üniversitesi ile istişarelerde bulunulması, bilgi ve tecrübelerin paylaşılması ile bölgenin kalkınmasına katkı verebilecek iş birliği projeleri kapsamında fiziki imkânların paylaşılmasını bu sürecin başarıya ulaşması için önemli aşamalarından biri olarak görüyoruz. Madencilik alanındaki ihtisaslaşmamızı ileri bir seviye taşımak ve köklü bir geçmişe sahip Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin akademik ve teknik bilgi birikiminden faydalanmak üzere iş birliği protokolümüzü imzaladık. Protokolün hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyor, iş birliğimizin daim olması temennisiyle başta Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı olmak üzere sürece katkı sağlayacak tüm akademik ve idari personele teşekkür ediyorum. Protokolün her iki üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49