banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesinden Ahde Vefa

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi konferans salonuna üniversitenin kuruluş aşamasında büyük katkıları olan ve 1996-2002 yılları arasında dekanlık görevini yürüten merhum Prof. Dr. Ing. Ahmet Durmuş’un ismi verildi.

Gümüşhane Üniversitesi 28.01.2021, 16:25 29.01.2021, 13:30
Gümüşhane Üniversitesinden Ahde Vefa
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi konferans salonuna üniversitenin kuruluş aşamasında büyük katkıları olan ve 1996-2002 yılları arasında dekanlık görevini yürüten merhum Prof. Dr. Ing. Ahmet Durmuş’un ismi verildi.

Kurumda birçok görev üstelenen ve üniversitenin kuruluş aşamasında da büyük katkıları olan Prof.Dr. Ing. Ahmet Durmuş, 7 Mart 2017 tarihinde vefat etmişti. Ahmet Durmuş hocanın ismini Gümüşhane Üniversitesinde yaşatmak için harekete geçen üniversite yönetimi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi konferans salonuna Durmuş’un ismini verdi.

Eşi Melek Durmuş, kızları Dilek Malkoç, Ayşegül Durmuş, oğlu Yücel Durmuş, gelini Arzu Durmuş, damatları Çağatay Han Malkoç ve Serhat Demir ile torunları Batuhan, Mehmet Atahan Malkoç’un katıldığı bir törenle merhum Prof. Dr. Ing. Ahmet Durmuş vefayla yad edildi. 

Duygu dolu anların yaşandığı törende eşi Melek Durmuş, “Çok duyguluyum, burada en güzel 6 yılımız geçti. Bizleri çok mutlu ettiniz. Çok kıymetli bir şey, yaşarken maneviyata yatırım yapmak. Buraya gelmenin manevi gurur ve hazzı çok farklı. Eşim Ahmet Durmuş’un, yaptığı çalışmalar ve insanlığa bıraktığı eserlerle ilgili olarak isminin bir salona verilmeye layık görülmesi bizi çok onore etti. Yıllar sonra bile ismi burada yaşatılmaya, anılmaya devam edecek. Bu çok güzel ve duyarlı davranıştan dolayı Gümüşhane Üniversitesi’ne ve Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise bu anlamlı törende yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Çok anlamlı bir etkinlik için bir aradayız, lakin salgın sebebiyle hepiniz biliyorsunuz toplu faaliyetleri uzun süredir gerçekleştiremiyoruz. Bu güzel etkinlik için bizi bir araya getiren bütün arkadaşlarımı kutluyorum. 7-8 ay önce niyetlendiğimiz bir etkinlikti. Artık kendi aramızda da olsa yine sınırlı sayıda öğretim üyemizle hocamızı tekrar yad edelim, hatırlayalım, rahmetle analım istedik. Bu vesileyle de gıyaben tanıdığımız çok değerli aile bireylerini şahsen tanıma fırsatı bulduk. Bu nedenle de mutlu olduğumuzu tekrar belirtmek isterim. Bizler faniyiz; kalıcı olan eserlerimiz ve geride bıraktıklarımızdır. Bizlerden önce nice nesiller geldi geçti. Milyarlarca insan yaşadı, bizler de bir gün gelip emaneti teslim ettiğimizde geride manevi miras olarak kalıcı değerler bırakma ümidiyle yaşıyoruz. Bize bu noktada rehberlik eden hep büyüklerimiz oldu, çalıştığımız kurumlar, şehirler farklıydı; ama hep bizimle deneyimlerini paylaşan yöneticilerimiz, hocalarımız oldu. Ahmet Durmuş hocamız üniversiteye bıraktığı eserlerle, yetiştirdiği öğrencilerle, güzel ailesiyle bundan sonra da hem bu salonda hem bizim gönüllerimizde yaşamaya devam edecek. Üniversite devam ettiği sürece, bizlerden sonra da, bizler bu dünyayı terk ettikten sonra da hocamızın adı burada yaşayacak. Dolayısıyla Prof. Dr. Ahmet Durmuş ülkesine ve üniversitemize değer üreten bir insan olması sebebiyle kendisi böyle bir değere layık görüldü. Belki hocamızı genç nesiller şahsen tanımadı; ama mütevazı bir salona verilen ismiyle beraber hep kimdir sorusuna cevap arayacaklar. Biz tekrar bu vesileyle hocamızı rahmetle anıyoruz. Onu güzel bir insan olarak, güzel bir akademisyen olarak, yaşadığı sürece ülkesine ve milletine hizmet etme aşkı taşıyan birisi olarak hatırlayacağız. Bu vesileyle de kıymetli aile fertlerini üniversitemizde ağırlamanın hem heyecanını hem de onurunu yaşadık. Bizlerle beraber olmanız dolayısıyla her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu projeyi hızlandıran öğretim üyemiz ve rektör danışmanımız Doç. Dr. Serhat Dağ’a, Mühendislik Fakültesi yöneticilerimize ve programa katılan tüm öğretim üyelerimize ayrıca teşekkür ediyoruz.” 

Tören sonunda Prof. Dr. Ing. Ahmet Durmuş’un anısına eşi Melek Durmuş’a plaket takdim edildi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39