banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesinde TÜBİTAK Bilim Söyleşileri

Gümüşhane Üniversitesinde, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi öğrencileri ve TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Araştırma ekibi bir araya geldi.

Gümüşhane Üniversitesi 01.11.2023, 14:38
Gümüşhane Üniversitesinde TÜBİTAK Bilim Söyleşileri
banner400

Gümüşhane Üniversitesinde, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi öğrencileri ve TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Araştırma ekibi bir araya geldi.

Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide, Biyomimikri (doğayı taklit ederek inovatif fikirler üretme) disiplini ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı. Öğrencilerin kariyer seçenekleri konularında bilgilenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen söyleşi etkinliği, öğrencilerin Biyomimikri’ye olan ilgilerini ve meraklarını paylaşmalarına olanak sağladı.

Etkinlikte, Gümüşhane Üniversitesi Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Bekar tarafından öğrencilere kariyerleri hakkında bilgiler veren bir konuşma gerçekleştirildi. Sunumun ardından Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencileri Dilek Ercan, Mustafa Mete, Emine Avcu ve Cemile Taş ise Biyomimikri ve doğadan ilham alınan tasarım örnekleri hakkında etkinlikte bulunanlara detaylı bilgi verdiler.

Torul ilçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin ve Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi Müdürü Gökhan Seyis, bilim söyleşisine katılanlara teşekkür amacıyla hediyeler verdi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bilginin paylaşarak artacağını belirterek, gerçekleştirilen etkinlik hakkında şunları söyledi: “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında, Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi öğrencileri ve TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi ekibimiz bir araya geldiler. Bu anlamlı etkinlikte, ekip üyeleri adı geçen proje hakkında bilgi paylaşımı yaparak öğrencilerin yeni bir bakış açısı kazanmalarına imkan sağladılar. Biyomimikri; sadece bir bilim dalı değil, aynı zamanda geleceğin sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerini bulmamıza yardımcı olacak bir yaklaşım. Burada başlattığımız bu paylaşım, üniversite adayı öğrencilerimizin gelecekteki projelerini ve kariyerlerini şekillendirmelerine yardımcı olacaktır. Bu vesileyle de etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri kutluyorum.”

Etkinlik, öğrencilerin Biyomimikri disiplini hakkında bilgi edinmelerine ve bu alandaki kariyer seçenekleri hakkında fikir sahibi olmalarına katkı sağladı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51