banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Tralli Travma Rallisinde Başarı Gösterdi!

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sema Doğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Antalya'da düzenlenen "VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi"nde büyük bir başarı elde etti.

Gümüşhane Üniversitesi 09.05.2024, 09:08
Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Tralli Travma Rallisinde Başarı Gösterdi!
banner400

Kelkit Sema Doğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Antalya'da düzenlenen "VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi"nde büyük bir başarı elde etti.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen yarışmada, triyaj, motosiklet kazası, araç içi trafik kazası, yüksekten düşme, dar alan, taşıma teknikleri, KBRN yanığı, bilgi etabı ve ileri yaşam desteği etabı olmak üzere toplam 9 etap yer aldı.

16 üniversitenin İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin oluşturduğu 26 ekip kıyasıya mücadelede bulunurken, Gümüşhane Üniversitesi Kelkit SDMYO öğrencileri Triyaj Etabı'nda ikincilik ve Taşıma Teknikleri Etabı'nda ise üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attılar.

Başarılı öğrenciler Esma Kibar, Esra Şanlı, Elizan Aykök ve Serhat Çelebi'yi tebrik eden Kelkit SDMYO Müdürü Prof. Dr. Canan Sancar Özkök, öğrencilerin bu başarısında emeği geçen öğretim elemanlarına da teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise yaptığı açıklamada, yarışmanın paramedik öğrencilerinin acil durumlarda ve travma vakalarında gerekli müdahaleleri yapabilme becerilerini geliştirmeyi amaçladığını ve Gümüşhane Üniversitesi'nin bu tür yarışmalarda elde ettiği başarılardan gurur duyduğunu söyledi.

Bu önemli başarı, Gümüşhane Üniversitesi'nin sağlık eğitiminde öncü bir rol oynadığını ve öğrencilerine en iyi şekilde eğitim verdiğini gösteriyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:07
Güneş 04:54
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:43
Yatsı 21:23