banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Organ Bağışına Dikkat Çektiler

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası kapsamında organ bağışı, organ bağış kartı, beyin ölümü, aile izni, nakil yapılabilecek organ ve dokular, ulusal koordinasyon sistemi, dini boyutu, organ bağışı için başvurulan kurumlar ve organ bağışının yasal boyutları konularında bilgilendirme yaptılar.

Gümüşhane Üniversitesi 13.11.2019, 16:08 13.11.2019, 15:14
Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Organ Bağışına Dikkat Çektiler
banner400

Hemşirelik Bölümü’nün 3’üncü sınıf öğrencileri Sosyal Tesisleri önünde organ bağışı konusunda stand açarak bilgilendirme yaptılar.  Etkinlik Gümüşhane Devlet Hastanesi doku ve organ bağış koordinatörlüğü tarafından da destek gördü. Organ bağışı hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çolak, “Tedavisi tıbben mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine, canlı veya ölüden alınan yeni, sağlam organın konularak hastanın tedavi edilmesine organ nakli denilmektedir. Organ bağışı kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra başka hastaların tedavisinde kullanılmak üzere vasiyet etmesidir. 18 yaşını aşmış, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir. Bizler de öğrencilerimiz ile birlikte organ bağışına dikkat çekmek amacıyla stand açıp gelen herkese bilgilendirme yaptık” sözlerine yer verdi.

Yapılan etkinliğin büyük önem ifade ettiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise konu ile ilgili şunları söyledi: “Organ bağışı, hayatların yeniden yeşermesini sağlayan çok önemli bir sosyal sorumluluk davranışıdır. Organ bağışının yaygınlaştırılması ve bu bilincin gelişmesini sağlamak amacıyla, ülkemizde olduğu gibi üniversitemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerimizi de böylesi anlamlı bir etkinliğe dikkat çektiklerinden dolayı kutluyorum. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezliğine karşı toplumsal bilincin küçük yaşlardan itibaren başlaması gerekmektedir. Yapılan etkinliğin amacı da budur. Bu nedenle de organ bağışı bekleyen hastalarımıza acil şifalar diliyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59