banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğrenci Almaya Başladı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ve Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü ile aktif bir şekilde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’ne de öğrenci almaya hazırlanıyor.

Gümüşhane Üniversitesi 05.07.2018, 09:00
Gümüşhane Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğrenci Almaya Başladı
banner400

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ve Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü ile aktif bir şekilde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’ne de öğrenci almaya hazırlanıyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek olan Gazetecilik Bölümü, ilk etkinliğini basınla bir araya gelerek gerçekleştirdi.

2008 yılında kurulan ve 3 Doçent, 9 Dr. Öğr. Üyesi ve 17 yardımcı öğretim elemanı ile faaliyetlerini sürdüren İletişim Fakültesi, gazetecilik öğrencilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Bugüne kadar 820 öğrencinin mezun edildiği, 790 öğrencinin ise eğitim öğretim hayatına devam ettiği İletişim Fakültesi’nde, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 100 gazetecilik öğrencisini kabul etmenin heyecanı yaşanıyor.

TOPLAMDA 42 ÖDÜLE SAHİBİZ

Gümüşhane’de faaliyet gösteren ajans temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelen Gazetecilik Bölümü, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltı programı ile basına tanıtıldı. Fakülte ve bölüm hakkında bilgi paylaşımında bulunan Prof. Dr. Zeybek şunları dile getirdi: “Fakülte olarak gazetecilik öğrencilerimizi ağırlamadan önce alt yapımızı büyük oranda tamamladık. Bugün itibariyle 1 gazete, 2 öğrenci dergisi, 1 haber merkezi, 1 haber portalı ile öğrencilerimizin daha farklı alanlarda da çalışmasına ve deneyim kazanmasına imkân tanıyacak Gifajans, Güfa, Kampüs FM gibi uygulama birimlerimizle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Gazetecilik öğrencileri aslında yeni bir bölüme değil, deneyimli ve alt yapısını büyük oranda oturtmuş bir bölüme geleceklerdir. Bu anlamda birçok ödül aldık. Açıldığı günden bugüne kadar toplamda 42 ödül alan fakültemizde, gazetecilik alanında ise 11 ödül aldık. Bunların; 4’ü yazılı, 3’ü mizanpaj, 2’si röportaj, 1’i spor haberciliği ve 1’i internet yayıncılığı dallarındaki ödüllerden oluşmaktadır. Gazetecilik bölümü öğrencilerimizin gelmesiyle birlikte bu alandaki ödül sayılarımız daha da artacaktır.”

MÜFREDATIMIZI OLUŞTURURKEN AVRUPA VE AMERİKA’DAKİ OKULLARI İNCELEDİK

Tüm Gazetecilik Bölümü personelinin hazır bulunduğu kahvaltı programında, bölümün misyonu ve vizyonu ise Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Ş. Aslan tarafından basın ile paylaşıldı. Gazeteciliğin büyük bir değişimden geçtiğini dile getiren Aslan, ders müfredatını belirlerken Türkiye’deki tüm gazetecilik bölümlerini incelediklerini ve Avrupa ve Amerika’daki önemli üniversitelerdeki programlarında tarandığını, bunun sonucunda da günümüz koşullarına uygun bir program hazırladıklarını vurguladı. Aslan, yaptığı konuşmada “Hali hazırda 26 devlet, 15 özel olmak üzere toplam 41 üniversitede Gazetecilik Bölümü aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Bu üniversitelerdeki gazetecilik bölümlerinin genel olarak teorik ağırlıklı ve uygulama ağırlıklı olmak üzere ikiye ayrıldığını görmekteyiz. Gazetecilik mesleğinde uygulama çok önemli, bizler bu gerçeği bildiğimiz için öncelikle basınla bir araya gelmek ve öğrencilerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri için neler yapabileceğimizi istişare etmek istedik. Bizler akademik olarak öğrencilerimizi en iyi donanımla yetiştirmeye çalışırken aynı zamanda uygulamada da tecrübe kazanmalarını istiyoruz. Bu da bizim en büyük farkımızı ortaya koymaktadır. Bu noktada siz değerli sektör temsilcilerimizin önemli bir rol üstleneceğini düşünüyoruz.” dedi.

İletişim fakültesinde gerçekleşen kahvaltı programına çok sayıda gazeteci ve akademisyen katıldı. Sektörün geleceğinin de konuşulduğu programda dijitalleşmenin her şeyi değiştirdiği dile getirildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Ş. Aslan “Blokchain teknolojisinin, yapay zekânın konuşulduğu günümüzde dijitalleşmeden kaçış yok. Bizler bunun bilincindeyiz. Gelecekteki gazeteciler sizlerden bizlerden çok farklı ortamlarda çalışacaklar. Bu nedenle müfredatımızı oluştururken bu gerçekliği dikkate aldık. Öğrencilerimize temel bilgisayar teknolojilerinin yanında sosyal medya, web 3.0, web 4.0 gibi konuların yer aldığı teknoloji ile ilgili kendilerini yetiştirecekleri dersler de verilecektir. Ben inanıyorum ki, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan bir öğrencimiz rakiplerine fark atacaktır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mekânların önemi kalmadı. Önemli olan niteliktir. Bizler bu şehirde niteliği yüksek dersler ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacağız.” şeklinde konuştu.

Gazetecilik bölüm başkanlığı organizasyonunda gerçekleştirilen kahvaltı programı, uygulama birimlerinin basınla birlikte gezilmesi ile sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46