banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi 3. Stratejik Plan Çalışmaları Başladı

Gümüşhane Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı koordinesi ile Haziran 2021 yılından itibaren 2023-2027 dönemini kapsayan 3.Stratejik Plan çalışmalarına başlandı.

Gümüşhane Üniversitesi 19.04.2022, 08:31
Gümüşhane Üniversitesi 3. Stratejik Plan Çalışmaları Başladı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı koordinesi ile Haziran 2021 yılından itibaren 2023-2027 dönemini kapsayan 3.Stratejik Plan çalışmalarına başlandı.

Yeni plan, artan öğrenci sayısı ve mekânsal genişleme nedeniyle, kurumsal ve fiziksel yapılanması ile büyüme ve gelişme hedefleri arasındaki dengeyi sağlamak ve eğitim alanında daha verimli tercih edilir bir üniversite olmak için önceki plan değerlendirmeleri de göz önüne alınarak özverili bir şekilde hazırlandı.

Katılımcı yönteme büyük önem verilen 2023-2027 Stratejik Planı için Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “Strateji Geliştirme Kurulu, Stratejik Plan Hazırlama Ekibi ve birimlerde alt komisyonlar oluşturuldu. Ekip üyelerince yapılan her çalışma haftalık ve aylık yapılan toplantılar ile pekiştirildi. Öncelikle hazırlık aşamaları için önem arz eden iç ve dış paydaşlarımızın görüş, öneri ve eleştirilerine yönelik memnuniyet anketleri yapıldı. Oluşturulan stratejik plan, çalışma takvimine göre akademik ve idari personel ile öğrencilerin memnuniyetini ölçmek için akademik personel memnuniyet anketi, akademik faaliyet analizi, idari personel memnuniyet anketi ve öğrenci memnuniyet anketleri yapıldı. Ayrıca dış paydaşlarımıza yönelik görüş ve önerilerin alınacağı anketler de yapılarak Stratejik Plan Hazırlama Ekibince sonuçların değerlendirmeleri gerçekleştirildi. Yapmış olduğumuz 6 farklı ankete toplam 14.349 kişi katılım sağladı.

Yeni planda, misyon ve vizyonumuzda güncellemelere yapılarak amaç, hedef ve göstergelerde 5 yıllık perspektifli bir bakış açısı geliştirilmiştir. Yükseköğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’ kapsamında Üniversitemizin ‘madencilik’ alanında bölgesel kalkınma üniversitesi olma yolunda ilerlemesi belirtilmiştir. Misyon, vizyon, amaç, hedef ve göstergelerini bu doğrultuda şekillendirdiğimiz yeni planımızda, bölgesel kalkınma anlayışı; öğrenme, bilgilendirme ve yenilik konusunda temel nokta olarak görülmektedir.

Gümüşhane Üniversitesi olarak 2023-2027 Stratejik Planında Yükseköğretim temasında amacımız; eğitim öğretimde kaliteyi arttırmak, ülkenin ve bölgenin ihtiyaç duyduğu alanlarda rekabet edebilir bir üniversite olmak, araştırma, geliştirme ve yenilik temalarında bilimsel araştırma kaynaklarını ve kalitesini arttırarak özellikle toplumsal ve ekonomik faydası yüksek projeler/faaliyetler gerçekleştirmektir.

‘Hayat Boyu Öğrenme’ temasında ise amacımız, paydaşlarımızla iş birliği içerisinde toplumun ihtiyacı olan alanlarda kalkınmaya yönelik nitelikli hizmetler üretmek ve bu amaçlara ulaşmak için de hedefler belirlemektir. 2023-2027 yıllarını kapsayan Üniversitemizin Stratejik Planının hazırlanması sürecinde emeği geçen Stratejik Geliştirme Kurulu, Stratejik Plan Hazırlama Ekibi ve alt komisyonlarda görev alan üyeler ile süreci titizlikle takip eden Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ferhat Özbek, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Onur Kaya ve çalışma ekibine teşekkür ederim.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46