banner333

banner309

G.Ü. Rektöründen Kandil Mesajı

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Berat Kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Gümüşhane Üniversitesi 06.04.2020, 15:05
G.Ü. Rektöründen Kandil Mesajı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Berat Kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Zeybek mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kandiller bizler için milli dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı en önemli gün ve gecelerdir. Berat Kandili ise bir bağışlanma, Yüce Rabbimizin af ve mağfiret gecesidir. Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde kutladığımız Berat Kandili’nde yapacağımız duaların kabul olacağı ve günahlarımızın af olacağı pek çok ayet ve hadiste açıkça belirtilmiştir. Başta sağlık olmak üzere pek çok alanda ülkemiz zor ve sıkıntılı günler geçirmektedir. Hep beraber birlik olmak ve bu sıkıntılı günleri atlatmak için bizlere verilen bu geceyi fırsat olarak görmeli ve buna göre değerlendirmeliyiz. Küslük ve dargınlıklarımızı bir kenara bırakıp, Allah’a dua etmeli, tövbe etmeli ve tüm dertlerimize şifa için yalnızca ondan yardım dilemeliyiz. Unutmayalım ki tövbe, kendini bilme ve bulmanın en güzel yoludur. Berat gecesi de bu yol için bizlere sunulan en güzel fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Berat Kandili’nin milletimizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğinin çoğalmasına, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden salgın, terör, savaş yerine barış, huzur, sevgi ve saygının artmasına vesile olmasını temenni eder; üniversitemiz akademik, idari personelimizin, sevgili öğrencilerimizin, Gümüşhane halkımızın ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni en içten dileklerimle kutlarım.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38