banner333

banner309

GÜ Öğrencileri "Silver House" İsimli Araç Tasarladılar

Gümüşhane Üniversitesi GARAGE (Gümüşhane Araştırma ve Geliştirme Teknoloji Takımı) tarafından sergilenen projeler yoğun ilgi gördü.

Gümüşhane Üniversitesi 15.12.2022, 16:42
GÜ Öğrencileri "Silver House" İsimli Araç Tasarladılar
banner400

Bu yıl gerçekleştirilecek TEKNOFEST’in akademik paydaşları arasında yer alan Üniversitemiz, hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü öğrencileri bir bataryayla 3 saat kullanılabilen elektrikli ‘Silver House’ isimli araç tasarladılar. TEKNOFEST kapsamında Türkiye’de ikinci kez düzenlenen ‘Alçak İrtifalı Roket’ yarışmasında 20 bin feet yüksekliğe çıkarak 3’üncülük elde eden ‘Türk Kırmızısı Alçak İrtifa Roketi’ ve 3D Yazıcı Teknolojisi ile yapılan ‘Gümüş 29 İHA’ sergilenen alanda öğrencilerimiz ve Gümüşhane halkı tarafından yoğun ilgi ve beğeniyle karşılandı.

Öğrencilerimizin danışman hocaları eşliğinde sıfırdan başlayarak tasarladıkları ‘Silver House’ isimli araç, tam batarya ile 3 saat hareket edebiliyor.  GPS ve sürücü bilgi ekranı da bulunan araç 120 kilometre maksimum hıza ulaşabiliyor. İlham kaynaklarının Selçuk Bayraktar olduğunu dile getiren öğrencilerimiz geliştirdikleri projelerle düzenlenecek yarışmalarda önemli dereceler elde etmeyi planlıyor. Öğrencilerimize destek amacıyla sergi alanına gelen Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse ve Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay geliştirilen projeleri yerinde incelediler. Özellikle ‘Silver House’ isimli elektrikli aracın direksiyonuna geçen Av. Celalettin Köse ve İsmail Akçay öğrencilerimize başarılar dileyerek gereken desteği Gümüşhane halkı olarak vereceklerini dile getirdiler.

Takımımıza başarı dileklerinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e paydaş üniversite olduk. TEKNOFEST’in akademik paydaşları arasında Ankara, Boğaziçi, Marmara, İstanbul Teknik, ODTÜ, Yıldız Teknik, Karadeniz Teknik, Gebze Teknik, Bursa Teknik üniversitelerinin de yer aldığı toplamda 51 üniversite bulunuyor. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu yıl içerisinde TEKNOFEST’in akademik paydaşları arasında yerimizi aldık. Öğrencilerimiz, mezunlarımız ve öğretim elemanlarımızla ülkemizin teknoloji hamlesine katkı sağlama konusunda büyük bir istek ve motivasyonla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Öğrencilerimiz danışman hocaları eşliğinde geliştirdikleri projelerle yarışmalarda büyük başarı elde etmeyi planlıyorlar. Gümüşhane Üniversitesi olarak gereken her türlü desteği dün olduğu gibi bugün de vermeye devam ediyoruz. Özellikle geliştirilen projelerin Gümüşhane halkı tarafından destek görmesi bizleri gururlandırdı. ‘Altın Kalpli İnsanların Şehri Gümüşhane’ halkı, elde edilecek başarılarda en büyük paya sahip olacaklardır. Bu vesileyle öğrencilerimize ve danışman hocalarına katılacakları yarışmalarda başarı dileklerinde bulunuyorum” sözlerine yer verdi.

GARAGE Teknoloji Takımı’nın elde ettiği başarılar:

2015 Yılı Efficiency Challange yarışmasında Elektromobil Kategorisinde TÜBİTAK Jüri Özel Ödülü ile ödüllendirildi. 2013 Yılında Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması’nda Hidromobil Kategorisinde 5’incilik elde etti. 2014 Yılında Alternatif Enerjili Araçlar yarışmasında Hidromobil Kategorisinde 4’üncülük elde etti. 2015 Yılında Alternatif Yarış Hidromobil Kategorisinde 3’üncülük derecelerini kazandı. 2019 Yılında TEKNOFEST Roketsan Alçak İrtifa Roket yarışmasında başarılı bir atış gerçekleştiren 10 takımdan biri oldu. 2019 Yılında Otonom araç kategorisinde, otonom sürüş yeteneğine sahip araç tasarlayarak finale kaldı ve 5. oldu. 2018, 2019, 2020 yıllarında UAV TÜBİTAK İnsansız Hava Aracı yarışmalarında hem döner kanatlı hem de sabit kanatlı kategorilerinde başarı ile yarışarak dereceler elde etti.

Yorumlar (1)
Eren ERDOĞAN 1 yıl önce
Bir Gümüşhaneli olarak Sizi tebrik ve takdir ediyorum selçuk bayraktarı da sizin rakibiniz kendiniz olun ak parti vs siyasi parti lafına gerek yok daha iyisini yapacak kudret var Tesla yı yapan insan değilmi siz daha zeki ve yeteneklisiniz bu Türk damarınızda var.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48