banner333

banner309

28.08.2023, 15:06

Garip Bir Vaaz

25/08/2023 Cuma günü hoca hutbede savaşlardan bahsetti. Çanakkale adı geçti bir ara.  Peygamber Ocağı dedi. Sonra rahmet okudu şehitlerimize ve ölen gazilerimize.
Ben anlamadım bu vaazdan bir şey. Ne Malazgirt adı ne de 30 Ağustos adı geçti.  Peki bu vaaz niye?
Malazgirt Zaferi ise adı niye zikredilmesin. Yok 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yapıldıysa adı niye söylenmedi. Yoksa metinde vardı da hocamı okumadı!

Zaten devletimizin kurucusunun adını ağzınıza almamaya yeminlisiniz bunu anladık da bu devlette gökten zembille inmedi bununda bilin artık.

Zaten devletimizin en güzide kurumu olması gereken Diyanet İşleri Başkanlığı da ne yaptığının farkında değil . Nabza göre şerbet veriyor gibi!
&&&&&&&&&
Halil Konakçı bir vaaz veriyor ortalık karışıyor. Söylediklerini dinledim doğru söylüyor. Yalnız yersiz, zamansız ve de gereksiz. Yani Fransızlar ezana dokunmadılar diye iyi insan mı oldular? Tabi ki hayır.  Hükümetler bazen yanlış kararlar alabilir ama zamanla düzeltilebilir. İstanbul sözleşmesinin sonlandırılması gibi.
&&&&&&&
Trafik kurallarına uymamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. En çokta aşırı hızda. Kavşak değiştirme, ışıklara uymama ve de sinyal vermemeye sanki yeminliyiz. Direksiyon sınavında çok dikkati olan aday ehliyet alınca trafik canavarı kesiliyor. Mahallede komşumuz hızımız az diye bizi görünce "Kaplumbağa geliyor "diyormuş. Varsın desin. Şoför karşıdaki yayayı ve aracıda kontrol etmek zorunda olmalıdır. 
&&&&&&&&&&
Sıcaklardan bunaldıkça serin yerler arıyoruz. Bizde bu serin yerlere eş dostlarla bazen gidiyoruz. Kelkit çevresinde İstanbul Parkı'ndan başka bir yer yok. Orada da sivri sinekler haddinden fazla.
Yıllar önce Sadak Göleti çevresi için bir yazı yazmıştım "Kanarya Adalarına Rakip Var" diye. Tabi çoğu hayaldi ama sekiz sene sonra gittim hayali bırak gerçekleşen hiçbir şey yok. Sekiz senede bir çivi çakılmaz mı? Vah ki vah....
Oysaki Demirözü, Pulur, Yakup Abdal hatta iddia ediyorum Limni Gölü'nden hiçbir eksiği yok. Sadece vizyon sahibi idarecilerin olmayışı Sadak Göleti 'nin kaderi. Yıllar önce yine Naif Yavuz kaymakamımız Torul Cam Terası gezmiş, markalardan bahsetmişti. Ben de yorum yazmıştım Kelkit'in markası nedir diye?  Cevap hocam Kelkit zaten marka.  Hayır ben buna katılmıyorum. Kelkit'te sadece bina dikilerek, on - on beş tana her köşeye mantar gibi açılan yerel olmayan marketlerle Kelkit marka olamaz. Şiran 'da üretime yönelik kaç tane (fabrika bile demeyeceğim birileri alınmasın diye) atölye var!!!! Kaç tane ailece gidilebilecek mesire alanları var!!!!! Kelkit'te kaç tane var?????
Arabayla yoldan geçen bir vatandaşlarımız çevre yolu etrafındaki binaları görünce TOKİ Kelkit 'e ne kadar da yatırım yapmış, diyorlarmış!!!!!
Beton beton beton başka bir şey var mı?
Aydın Doğan Caddesi’nde ağaç gören var mı?
Kelkit'imize gelen misafirlerimizi götürebilecek yerlerimizin olması lazım artık. Mesire yerlerinin yapılması ve temizliği içinde İş- Kur'dan arkadaşlar görevlendirilmelidir. Sen yeter ki iste çok şey yapılır. Çevre ilçelerde iş yapma potansiyeline sahip Kelkit ama....

Bakalım zaman ne gösterecek.
Sürçülisan ettik istek affola.
Allah 'a emanet olun.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:14
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:24
Yatsı 20:55