banner333

banner309

26.09.2023, 08:54

Değinilmeyen Konular

Mehdi Resul

İran'ın Cumhurbaşkanı Reisi bu seneki Birleşmiş Milletler toplantısında yaptığı konuşmada , ‘’Dünyanın bir kurtarıcı beklediğini ve bu kişinin şu anda hayatta olduğunu ve dünya bir kurtarıcı bekliyor ve semavi dinlerin hepsi bunu vaat ediyor. Bu kurtarıcı var ve şu anda hayatta yaptıklarımıza şahitlik ediyor.’’ demiş.

İran cumhurbaşkanının bu söyledikleri Mehdi Resul'ün geleceğini dair bilgiler içeriyor. Ama Mehdi Resul'ün şu anda hayatta mı ve ne zaman konuda kesin bir bilgi sahibi değiliz. Onlar gibi biz de bekliyoruz. Bu konuda çok meraklı olan İran. Çünkü İran Mehdi Resul gelecek diye kendi ülkesinde çok çeşitli projelere imza atmış ve bekliyorlar. Oysa ki bizim ehli sünnet ve cemaat olarak inancımız Şia’dan gelmeyeceği. Alimlerin bildirdiklerine göre Türk olacağına dair emareler var. Peygamber efendimizin soyundan geleceği ve şerif olacağı hakkında da çeşitli bilgiler mevcut . Bize düşen Mehdi Resul’ün geldiği zamana yetişirsek ona inşallah asker olmak.


Devlet Malı

Diyanet İşleri Başkanlığı Cuma hutbesinde kamu malı yerine devlet malından çalınmasının yanlış olduğunu söylese daha etkili olur kanaatindeyim. .

Bayburt'ta Defile

Geçtiğimiz günlerde Bayburt'ta yapılan bir etkinlikte ehram dediğimiz bir örtüyü manken yerlerde süründürmesine tepkiler haklı olarak çığ gibi. Çünkü analarımızın örtündüğü kıyafeti yerlerde süründürmek hakarettir. Lakin gelin görün ki muhafazakarlığın kol gezdiği Bayburt ahalisinden tık yok. İlginç değil mi?

Kelkit Hürriyet Spor

1954 Kelkit Belediye Hürriyet Spor yeni yönetimiyle başarılı olacağına inanıyorum. Başkan Mustafa Servet Daltaban Bey ve ekibi inşallah Kelkit’imizi en iyi şekilde temsil edecek ve de tanıtacaktır.


 

Yeni Eğitim Öğretim yılı

2023-2024 Eğitim öğretim yılı inşallah başta öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olur. Ezbersiz, sınavsız, kopyasız, problemsiz ve herkesin gönlüne göre bir yıl olur inşallah.

Öğretmene Mülakat

Eğitim fakültesi mezunu olup, son sınıfta staj görüp, KPSS sınavında başarılı olup atanan öğretmeni bir de mülakata sokmak hangi zihniyetin işi acaba. Zaten yetersizliği olan öğretmen göreve başladıktan sonra çeşitli aşamalar neticesinde gereken yapılıyor.

Müfettişler ve okul müdürü de zaten teftiş ediyor. Ayrıca güvenlik soruşturması da yapılıyor. Peki bu mülakatta neyin nesi. Unutmayalım ki öğretmen öğretmenliği jürinin önünde değil sınıfta öğrenciyle yapar.

Karabağ Meselesi

Azerbaycan’ı yıllardır meşgul eden Karabağ meselesi yavaş yavaş çözülüyor. Bu çözülme nedeni olarak Türkiye’nin ,Azerbaycan’a şartsız destek vermesi ve Azerbaycan’ın gün geçtikçe güçlenmesidir. Türk dünyasının karadan bağlanmasının yolunu açacak Zengezur koridoru hayati öneme sahiptir. ABD ( ve yandaşları ) ve İran bu koridorun açılmasını asla istememektedir. Ama Türk Dünyası mutlaka bir gün birleşecektir. Tek millet çok devlet olacağız. Mazlumların haklarını daha iyi korumak için güçlü bir Türkiye olmak zorundayız. Düşmanlara karşı gururla ve daha yüksek sesle ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünü söyleyeceğimiz günler de çok yakın inşallah.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:14
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:24
Yatsı 20:55