banner333

banner309

11.04.2022, 17:22

ERDEMİR AKAGÜN

ERDEMİR AKAGÜN

“O Bir Gümüşhane Delikanlısı idi”

      Bir yıldız daha aramızdan kayıp gitti.

      Erdamir Akagün’ü 1965 güz döneminde tanımıştım. Nev-i şahsına münhasır bir Gümüşhane delikanlısı ve eşraftan biri idi. Bu tanışmamız ortak dostlarla birlikte hiç bozulmadan devam etti.

       Lise yi bitirdiktan sonra özel yetenekleri doğrultusunda iş hayatına atıldı. Şehrin “Foto Erdemir’i oldu. İyi bir grafiker ve tasarımcı idi. 1968 de çıkardığımız “Gümüş Kayak” dergisinin kapak tasarımını yapmak O’ na nasip olmuştu. Çok beğenilmişti. Öyleki herkes birbirine sorar oldu.” Bu tasarım kime    ait”diye.

         Babası rahmetli Av. Necati Akagün O dönem Gümüşhane’ den millet vekili seçilince ailece Ankara’ya göç etmişlerdi. Sonraki yıllarda yine Gümüşhane’ yi, mekan tutmuşlardı.

         Erdemir kardeşimiz kentte yaşayan birisi olarak Kamuoyunu rencide eden olaylara karşı kişisel olarak sürdürdüğü çabalar herkes tarafından bilinmekte ve taktir edilmektedir. Bir keresinde BAZ istasyonları ile ilgili yaptığı basın duyurusunun ses getirmemesi üzerine konuyu yargıya hatta Yargıtaya kadar taşıyarak olumlu karar almayı başarmıştı. Hasılı yeri geldiğinde halkın sesi olmada tam bir adresti.

         Naciye öğretmenle sürdürdüğü mutlu evlilikten 4 evlat sahibi olmuştu.Beklenmedik bir zamanda ve aniden aramızdan ayrılmasının üzüntüsü kuşkusuz ağır olmuştur. Kendisine Allahtan rahmet aileye başta Abla Av. Tomris Hanım, kardeş Bülent bey, Eşi Naciye hanım, evlaLkarı, Eniştesi Av. Çetin Kantek ve amcazade dr. Metin Akagün olmak üzere sevenlerine baş sağlığı dileklerimi sunarım.

                    Yusuf Sadık.  ( Demokrat Gümüşhane Gazetesi Baş yazarı ve yönetmeni)

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45