banner333

banner309

16.10.2020, 16:42

ENDÜSTRİYEL EKONOMİ

Türkiyenin yeni kalkınma modelinde ENDÜSTRİYEL EKONOMİ ana temamız olmalıdır . 

Özellikle pandemi sürecinde Çin ve uzakdoğunun,  Avrupa  açısından riskli tedarik kaynağı olması gerçeğinden hareketle, Türkiye’yi  başta Anadolu olmak üzere Avrupanın Üretim üssüne çevirecek politikalar üretebiliriz. 

Yerli sermayenin kısıtlı imkanları büyük ölçekli yatırımlar için mümkün olmayabilir. Bu sebeple , yabancı endüstriyel yatırımcıları Türkiye’ye çekmenin yöntemlerine çalışmalıyız. 
.. 
Devlet destekli yatırım projeleri bu kilidi açacaktır. Uzmanların öngörülerine göre, Pandemi sürecinin   1-1,5 yıl gibi sonra erdiğinde, yaşamın normalleşmesi uzakdoğuyu eski gücüne tekrar kavuştıracak, yani dünya ticaretinde hakim Endüstriyel Yetenekler eski güçlerine  dönecektir. Bu dönüş sürecinde;   Türkiye elini hızlı tutarsa, akıllı bir yatırım teşvik sistemi kurabilirse Çinden korkan ve ürken Avrupa nın alternatif yatırım üssü olabilir. Avrupanın üretim yatırımı sermayesi Türkiye ye akabilir. 
.. 
Neticede günü kurtaran hazine kaynakları aktarımları yerine Endüstriyel yatırımcıları 
Ülkemize çekmek tek çıkış yolumuz. 
..  
Ullusal Politikalarımız,  çok uluslu yatırımcılara Türkiyenin üretim yeteneklerini ve teşviklerini pazarlama üzerine konumlanmalıdır.
Kısacası, ENDÜSTRİYEL EKONOMİ bu süreçte tek çıkış yolumuzdur. 
Teknik tabanlı STK larımız bu programa odaklanmalı diye tavsiyelerimi paylaşmak isterim . 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59