banner333

banner309

Öğrenciler Mini Hayvanat Bahçesi Kurdular

Gümüşhane’de 16 köyden taşımayla gelen öğrencilerin eğitim gördüğü köy okulunun bahçesine öğretmenler tarafından mini hayvanat bahçesi kuruldu. Minik öğrenciler tavşan ve tavukları kendi elleriyle beslerken, hayvanları görmek için kent merkezinden vatandaşlar okula akın ediyor.

Emlak 28.11.2018, 13:39
Öğrenciler Mini Hayvanat Bahçesi Kurdular
banner400

Gümüşhane’de 16 köyden taşımayla gelen öğrencilerin eğitim gördüğü köy okulunun bahçesine öğretmenler tarafından mini hayvanat bahçesi kuruldu. Minik öğrenciler tavşan ve tavukları kendi elleriyle beslerken, hayvanları görmek için kent merkezinden vatandaşlar okula akın ediyor.

Bir zamanlar merkez ilçeye bağlı nahiye olan ve il merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Gümüşhane-Bayburt karayolu üzerinde yer alan Kale köyünde bulunan 50 yıllık Kale Koçkaya İlkokulu, bölgede yer alan 16 köyden gelen öğrencilerle taşıma merkezi okul konumunda yer alıyor. 

Toplam 52 öğrencisi bulunan okulda geçtiğimiz bahar aylarında yöneticiler, öğretmenler ve okul çalışanları tarafından okul bahçesinin bir bölümü toplanan malzemelerle çevrilerek mini hayvanat bahçesine dönüştürüldü.

Veliler, servis şoförlerinin tavuk verdiği, okul müdürünün de tavşan temin ettiği hayvanat bahçesinde öğrenciler hem teneffüslerde hem de öğlen paydoslarında sırayla hayvanları besliyor. Hayatında hiç tavşan görmemiş öğrenciler bile artık uygulama sayesinde kucaklarına tavşan alıp besleyebiliyor.

Önümüzdeki günlerde İran tavuğu, keklik, bıldırcın, güvercin ve bahar dönemlerinde keçi ve kuzu konulması planlanan hayvanat bahçesinde ki hayvanlar öğrencilerin evlerinden gelirken getirdikleri artık besinler ve okulun pansiyonundan artan yiyeceklerle öğrenciler tarafından besleniyor.

Okulun 4.sınıf öğrencilerinden Ravza Kuvvetli hergün tavşan ve tavukları beslediklerini, ilk başlarda korktuklarını fakat şimdi alıştıklarını, bu uygulama ile hem hayvanları daha çok sevdiklerini ve beslediklerini söylerken, aynı sınıftan Kırıklı köyünden taşımayla gelen Elif Cansever ise “Lahana, marul, havuç, öğle yemeğinden artan yemeklerle buradaki hayvanları besliyoruz. İlk başlarda korkuyordum ama artık korkmuyorum. Bence her okulda böyle hayvanat bahçeleri olmalı” dedi.

Ebrar Naz Ünsal ise hayvanların çok güzel ve sevimli olduklarını kaydederken onları besleme ve sevmenin çok güzel bir duygu olduğunu vurgularken, birinci sınıf öğrencisi Ensar Korkmaz da tavşanları sevip, beslediklerini söyledi.

Öğretmeninden, hizmetlisine, servis şoförüne kadar herkes katkı sağladı

Okul Müdürü Habib Tanış, geçtiğimiz yıl Nisan ayında çocukların hayvan sevgisini artırmak için hurda olan bahçe demirlerini toparlayıp buraya getirerek işe başladıklarını belirterek, “Okul çalışanlarımız, öğretmenlerimiz hep beraber kaynağını dahi para vermeden okul imkanlarıyla yaptık. Okul personelimizle birebir çalışarak burayı yaptık. Bir arkadaşımız tavşan verdi. Sınıflarımızdan servis şoförlerimiz bize birer tavuk hediye etti. Bu şekilde yaptık. Burada amacımız öğrencilere doğada başka canlılarında yaşadığını, onlarında beslenme, yaşama hakkının olduğunu öğretmek. Onlara diğer canlıları sevmek duygusunu aşılamak” dedi.

“İl merkezinden arkadaşlarımız çocuklarıyla gelip hayvanları seviyor”

Alanda bazı günlerde yüzlerce serçenin yemlere ortak olmasının da kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Tanış, “Öğrencilerimiz tenefüslerde ve öğlen paydosunda hayvanları bizzat kendileri besleyerek o duyguyu tadıyor, hayvanlardan korkmamayı öğreniyorlar ve doğada onların da yaşadığını görüyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Bu yaptığımız mini hayvanat bahçesini Gümüşhane merkezden arkadaşlar ziyarete geliyor. Kendi çocuklarını alarak hafta sonları buraya ziyarete geliyorlar ve çok mutlu oluyorlar” diye konuştu.

“Bahar döneminde keçi ve kuzu düşünüyoruz”

Mini hayvanat bahçesini daha da büyütüp Gümüşhane'deki tüm öğrencileri buraya değişik hayvanları görmeye getirme hedefleri olduğunu dile getiren Tanış, “6 tavuğumuz, 9 civcivimiz, 11 tavşanımız, bir horozumuz var. Hayvan sayısını artırarak, İran tavuğu, keklik, bıldırcın, güvercin düşünüyoruz. Birde bahar döneminde keçi ve kuzu düşünüyoruz. Tavukların yumurtalarını çocuklarımızın beslenme saatinde onlara yediriyoruz. Pansiyonumuzdaki yeşil atıklar ve öğrencilerimizin köyden getirdiği lahana ve marullardan meydana geliyor. Öğrenciler evlerden annesinin kullandığı lahananın, marulun atığını getirip tavşanlara yediriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
Dursun Aydın 5 yıl önce
Çok güzel bir uygulama, düşünenleri tebrik ederim, Tavşanları kış içerisinde doyurmak zor olabilir.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59