Kucoin Güvenilir Kripto Para Borsası mı?

Ekonomi 18.07.2022, 21:52
Kucoin Güvenilir Kripto Para Borsası mı?

Kripto para yatırımında, birçok kişi için en önemli konu güvenilir ve kaliteli bir platformda işlem yapmak. Kucoin borsası en eski kripto para borsalarından biri olarak yatırımcılara ciddi avantajlar sunuyor. İşlem komisyon oranlarının düşük olması, mobil uygulamada işlem yapma avantajı ve buna ek olarak çok yüksek sayıda coin’in listelenmesi de Kucoin’i öne çıkaranlardan. Kripto para borsası sunmuş olduğu fırsatlarla öne çıksa da, yatırımcılar için en önemli konulardan biri güvenilirlik. Bu anlamda, Kucoin’de daha önce hesap açmamış, yatırım yapmamış kişiler için Kucoin güvenilir mi sorusu sorulabiliyor.

Kucoin güvenilir bir borsa mı?

Kucoin borsası, kuruluş tarihi bakımından kontrol edildiğinde dünyanın en eski borsaları içinde yer alıyor. Borsanın kuruluşu 2013 yılında oldu ve Kucoin kurulduğunda, kripto para kavramı henüz birkaç yıllıktı. Singapur’da kurulduktan sonra genel merkezini Seyşeller’e taşıyan borsa, sunmuş olduğu avantajlarla kısa süre içinde geniş bir yatırımcı kitlesinin tercihi haline geldi. Kucoin’in yatırımcılar tarafından bilinmesi gereken en önemli yanlarından biri de Türkiye’de resmi bir şirket olarak faaliyete geçmiş olması. Borsa, 2022’nin Nisan ayı itibariyle Türkiye’de resmi olarak faaliyet göstermeye başladı. Bu anlamda Türk yatırımcılar için en güvenilir yerlerden biri Kucoin.

10 milyona yakın yatırımcının tercihi

Kripto para ekosisteminde en büyük platformlardan biri olan Kucoin, yatırımcıların en çok tercih ettiği adreslerde. Yüzde 0,1’lik alım satım komisyonları sunan platform, Bitcoin ve altcoin yatırımı yapanlar için en avantajlı ticaret deneyimini sunuyor. Kucoin, son verilere göre işlem hacmine göre dünyanın en büyük 5 borsasından biri olurken, platformdaki yatırımcı sayısı da 10 milyona yakın. Türkçe dahil 20’nin üzerinde dil için destek sunan borsa, 200’den fazla ülkede faaliyette. Bu nedenle Kucoin için global bir kripto para borsası denilebilir. Buna ek olarak borsanın 200’ün üzerinde çalışanı yer alıyor. Bu yönüyle bakıldığında Kucoin, kurumsal kimliğe sahip, en başarılı borsalardan biri.

Sigorta güvence fonu ile tüm varlık güvence altında

Kripto para borsaları içinde seçim yapan yatırımcılar için en önemli konulardan biri, güvenlik seviyesinin yüksek olması. Kucoin borsası, yüksek bir yatırımcı sayısı ile öne çıkıyor ve spot işlemlere ek olarak vadeli işlemler, stake işlemleri gibi seçenekleri sunuyor. Kucoin, çok ciddi bir trafiğe sahip olmasına karşın çok hızlı ve güçlü bir altyapıya sahip. Bu anlamda borsa, siber saldırılara karşı da çok iyi korunan bir yapıda. Borsanın sahip olduğu güçlü teknik altyapı, hem web platformları hem de mobil uygulamalarda öne çıkıyor.

Borsanın en iyi yönleri içinde, sigorta güvence fonu ile yatırımcıların tüm birikimlerini koruma altında tutması gösteriliyor. 150 milyon doların üzerinde bir tutar içeren sigorta fonu, Kucoin’e yapılabilecek bir siber saldırı durumunda yatırımcıların zararını tanzim etmek adına kullanılıyor. Borsa, elde ettiği kârla bu fonu sürekli olarak büyütüyor.

Genel özellikleri ile bakıldığında, kripto para almak isteyenler için dünyanın en iyi borsalarından biri olan Kucoin, güvenilir bir platform. Gönül rahatlığı ile hesap açılabilen platform, iOS ve Android mobil uygulamaları üzerinden kullanılabilir. Kucoin’in hesap açan her yeni üye için sunduğu 500 USDT’ye varan ödüller ise, yatırımcılar için ayrı bir avantaj.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü