Faizsiz Kredi Nasıl Alınır?

Ekonomi 29.06.2022, 13:20 29.06.2022, 13:23
Faizsiz Kredi Nasıl Alınır?

Sıfır faizli kredi almak isteyenlerin başvuru yapabileceği bazı bankalar bulunur. Özellikle bankaya hoş geldin kampanyaları çoğunlukla sıfır faizli olmaktadır. 0 faizli kredi eğer bankadan alınmak isteniyor ise bankaların avantajlarını, indirimlerini ve kampanyalarını takip etmek gerekir. Bankalar ilk kez kaydolan ve onlardan ilk kez kredi alacak olan kişilerden bazen faiz talep etmemektedir. Bu gibi durumlarda kişiler faizsiz kredi alma avantajlarından yararlanabilir. Faizsiz kredi almak isteyenlerin birçoğu genellikle daha önce herhangi 1 kaydı olmayan bankaya giderek o banka üzerinden faizsiz kredi almayı tercih eder. Aynı zamanda yapılan indirimler ve aflar ile de faizsiz kredi alınması mümkündür. Faizsiz kredi bankacılık sistemlerinin dönem dönem tüm müşterilerine uyguladığı bir avantaj da olabilmektedir.

Sıfır Faizli Kredi Almak için Gerekenler Nelerdir?

Faizsiz kredi almak için gereken belgeler bankalara göre değişkenlik gösterir. 0 faizli kredi başvurusu eğer banka üzerinden yapılıyor ise bu durumda bazı belgeler talep edilebilir. Ancak bankanın internet şubesi, müşteri hizmetleri, mobil bankacılık şubesi gibi alternatif kanallarından başvuru yapılacak ise sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yeterli olabilir. Bu sebep ile de 0 faizli kredi almak için gereken belgeler başvuru platformuna göre belirlenmektedir. Kredi onayı çıktıktan sonra şubeye gidiliyor ise bu durumda şubeye bazı belgelerin teslim edilmesi de talep edilebilir. Faizsiz kredi almak için gereken belgeler arasında çoğunlukla kimlik kartı ve gelir beyanı bulunmaktadır. Düzenli geliri olan kişiler 0 faizli kredi almaya daha yakındır.

Kimler Sıfır Faizli Kredi Alabilir?

Sıfır faizli kredi alanlar bankanın istediği şartları sağlayan kişilerdir. 0 faizli kredi almak isteyenlerin yerine getirilmesi gereken bazı şartlar bulunabilir. Bu şartlar bankadan bankaya değişiklik gösterir. Kredi almak için her bankanın belirlediği ortak kurallar da bulunur. 0 faizli kredi almak isteyenler için belirlenen şartlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olunması
  • 18 yaşından büyük olunması
  • Düzenli aylık gelirin bulunması

İstenen şartlar arasında yer alır. Bunlar dışında bankalar tarafından özel şartlar da talep edilebilmektedir. Birçok banka ipotek ve kefil gösterilmesini de talep edebilir. Kişinin kredi notunun yüksek olması daha kolay kredi almasını sağlar.

Sıfır Faizli Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Sıfır faizli kredi alınabilen bankalar Türkiye'de hizmet veren özel ve kamu bankalarından oluşur. Her banka 0 faizli kredi vermemektedir. Ancak dönem dönem açılan kampanyalar dahilinde 0 faizli kredi alınabilir. Faizsiz kredi almak isteyenlerin başvuru yapabileceği bankalardan bazıları şunlardır:

  • Ziraat Bankası
  • Yapı Kredi Bankası
  • Kuveyt Türk
  • ING Bank
  • Garanti BBVA
  • Türkiye İş Bankası
  • akbank

Faizsiz kredi almak isteyenlere sıfır faizli kredi veren bankalar arasında yer alır. Bu bankaların düzenlediği kampanyalar takip edilerek faiz ödemeden ve esnek ödeme planlı kredi başvurusu yapılabilir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48