banner333

banner309

Üniversiteye Yolculuk Projesi İmzalandı

Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Üniversiteye Yolculuk Projesi İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Eğitim 24.03.2022, 08:43
Üniversiteye Yolculuk Projesi İmzalandı
banner400

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 01.03.2022 tarihli ve 44613676 sayılı olur ile uygulamaya konulan “Üniversiteye Yolculuk Projesi” ile Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gümüşhane Üniversitsesi arasında karşılıklı paylaşım ve faydanın mevcut olduğu alanlarda lise seviyesindeki öğrencilere merkezi sınavlara hazırlık amacıyla yapılacak deneme sınavı uygulamaları, meslek tercihleri konusunda meslekleri akademik boyutta ve sahada tanıma, kariyer planlamalarına rehber olmak amacıyla resmi bir iş birliği protokolü imzalandı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i makamında ziyaret eden Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, protokol hakkında şu bilgilendirmelerde bulundu: “İmzalanan protokol kapsamında karşılıklı paylaşım ve faydanın mevcut olduğu alanlarda lise seviyesindeki öğrencilerimize (uygulama tarihi taraflarca belirlenecek) merkezi sınavlara hazırlık amacıyla yapılacak deneme sınavı uygulamaları, meslek tercihi konusunda meslekleri akademik boyutta ve sahada tanıma gibi kariyer planlamalarına rehber olmak amacıyla Gümüşhane Üniversitemizle resmi bir ortaklık kurduk. Söz konusu ortaklığın 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerimize sınavlarına hazırlanma aşamalarında büyük kolaylık ve fayda sağlayacağına inanıyoruz. Bu amaçla da katkılarından dolayı Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek hocamıza teşekkür ediyorum.”

İmzalanan protokol hakkında konuşan Rektör Zeybek ise “Üniversite çağındaki gençlerimizin sınavlara daha başarılı ve sağlıklı bir şekilde çalışmaları bizlerin en büyük arzusudur. Bu amaçla da Gümüşhane Üniversitesi olarak Yükseköğretim Kurulu Sınavı’na girecek öğrencilerimize kariyerlerindeki mesleklere göre bölümler seçmeleri için Üniversitemizin kapılarını açıyor ve tecrübelerimizi onlarla paylaşıyoruz. Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzaladığımız bu protokol ile birlikte 11 ve 12’nci sınıftaki öğrencilere yönelik YKS Deneme Sınavları uygulamaları aşamasında fakülte binalarımızı öğrencilerimizin kullanımına sunuyoruz. Tüm bunlarla ilgili güvenlik başta olmak üzere tedbirlerin koordinasyonunu biz sağlayacağız. Burada önemli olan öğrencilerimizin üniversiteye hazırlıklarında onlara destek olmaktır. Şehir ile bütünleşmiş bir Üniversite olarak öğrencilerimize bu katkıları sağlamaya devam edeceğiz. Bundan dolayı da protokolün hazırlanmasında emeği geçen ve katkı sunan başta Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere tüm yetkili kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür eder, üniversite adayı öğrencilerimize de şimdiden girecekleri sınavlarda başarılar dilerim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11