banner333

banner309

Sağlık İçin Günde Bir Elma Ye

Kale Koçkaya İlkokulu’nda Beslenme Dostu Okulu projesi kapsamında sağlıklı beslenme etkinlikleri yapmaya devam ediyor.

Eğitim 26.11.2019, 14:47 26.11.2019, 14:51
Sağlık İçin Günde Bir Elma Ye
banner400

Kale Koçkaya İlkokulu’nda Beslenme Dostu Okulu projesi kapsamında sağlıklı beslenme etkinlikleri yapmaya devam ediyor.

Yıllık etkinlik planında yer alan ayın meyvesi kapsamında kasım ayında elmayı tanıttılar ve ay boyunca okulda elma köşesinde elmanın faydalarını anlatıyorlar. Okullarına gelen misafirlere elma ikram ediyorlar. Okul öğrencileri öğretmenleri idarecileri ve çalışanları günde en az bir elma yiyor.

Okulda oluşturulan ayın meyvesi köşesinde elmanın faydalarını anlatan bilgilere yer veriyor.

Elmanın faydaları konusunda İstanbul Acıbadem Maslak Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Özge Öcal’ın görüşlerinin aldığı broşürde öğrencilere velilere ve köy halkına dağıtıldı. Okulda oluşturulan köşede her gün elma bulundurarak öğrencilerin günde en az bir elma yemelerini sağlıyorlar.

Kale Koçkaya İlkokulu Müdürü Habib Tanış “Elmamızı öğrencilerimize sevdirmek, sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunmak, hazır yiyeceklerden uzak tutmak için bu uygulamayı başlattık. Ekim ve Kasım ayı başta olmak üzere diğer aylarda da elma tüketimine teşvik ediyoruz. Elmanın pek çok faydasının olduğunu herkes söylüyor. Bizde bilimsel boyutunu öğrencilerimize velilerimize aktarmak için İstanbul Acıbadem Maslak Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Özge Öcal ile görüşüp elma faydaları adlı yazısının da elma broşürü hazırlayıp dağıtımını yaptık. Elmalarımız Gümüşhane’mizin bahçelerinde tamamen organik olarak yetiştirilen ürünlerdir. Elmalarımızı öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz kendi bahçelerinden getiriliyorlar. Meyve günleri düzenliyoruz. Elmaları elma köşemizde sergiliyor öğrencilerimizin teneffüslerde tüketimlerine sunuyoruz.

Öğrencilerde elmayı çok sevdiklerini her gün elma yediklerini belirttiler Kale Koçkaya İlkokulu Öğrencilerden Miranur Yılmaz “Bakkaldan hazır yiyecek almak yerine elma köşesinden elmamızı alıyor ve yiyoruz. Her teneffüs elma yiyoruz. Bu sayede sağlıklı yiyecekler yiyor ve sağlıklı oluyoruz. Bu uygulamanın devam etmesini istiyoruz. Biz elma yemeyi çok seviyoruz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48