banner333

banner309

Prof.Dr. Köse, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi Dekanlığı görevine atandı.

Kürtünlü hemşehrimiz Prof.Dr. Köse, Polis Akademisindeki görevlerinin ardından Jandarma Sahil Güvenlik Akademisine Dekan olarak atandı.

Eğitim 07.11.2023, 08:57
Prof.Dr. Köse, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi Dekanlığı görevine atandı.
banner400

Milli Savunma Üniversitesi, Alparslan Savunma ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde öğretim üyesi olarak görev yapan ve yayınlanmış çok sayıda bilimsel kitap ve makaleleri bulunan Kürtünlü hemşehrimiz Prof.Dr. Köse, Polis Akademisindeki görevlerinin ardından Jandarma Sahil Güvenlik Akademisine Dekan olarak atandı.

Prof.Dr. Köse, 2023-2024 akademik yılı için de Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi Dekanlığı görevine atandı.

Prof.Dr. Osman Köse Kimdir?

1967 yılında Gümüşhane / Kürtün’de doğdu. İlkokulu Kürtün’de, Ortaokul ve Liseyi Samsun İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1991 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu ve akabinde aynı bölümde Asistan olarak göreve başladı.

Yüksek Lisans ve Doktorayı Osmanlı son dönemi Türk-Rus ilişkileri üzerine aynı üniversitede tamamladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Sakarya Üniversitelerinde görevler yaptı. Başbakanlığa bağlı TİKA’nın görevlendirmesi ile Kazakistan Astana L.N. Gumilev Üniversitesi’nde 2 yıl misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. DAAD, TUBİTAK ve üniversite destekleri ile Almanya ve Amerika’da farklı tarihlerde değişik üniversitelerde araştırma projeleri kapsamında görevler aldı.

1997 yılında Doktorasını tamamladı. 2007 yılında Yeni ve Yakınçağ Tarihi alanında Doçent ve 2013 yılında da Profesör oldu. 2013 yılında, bir yıl süre ile Başbakanlıkta Yakın Dönem Tarih çalışmaları kapsamında görevlendirildi. Çalıştığı üniversitelerde çeşitli idari görevlerde bulundu.

2014 yılında Polis Akademisi’ne naklen geçti ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi (GBF) Dekanı oldu. Polis Akademisi’nde Güvenlik Bilimleri Enstitüsü (GBE) Müdürlüğü, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğü, Polis Tarihi ve Kültürü Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü ve Bilimsel Araştırmalar ve Etik Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Milliyet Gazetesi, Denge Gazetesi, Gazetekamu ve Diriliş Postası gazetelerinde gündemi değerlendiren köşe yazıları yazdı.

Türkiye’de Akademik internet dergiciliği alanında da ilk çalışmaları yapan birisi olarak 12 yıl önce Tarih alanında saygın bir yeri olan History Studies Dergisi’ni kurdu ve halen onun editörlüğünü yürütmektedir.

Türk-Rus İlişkileri, Balkanlar, Kafkasya, Şehir tarihi, eşkıyalık, terör ve güvenlik üzerine akademik çalışmalarını devam etmektedir.

Yayınlanmış çok sayıda bilimsel kitap ve makaleleri bulunmaktadır

Farklı sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler aldı ve yönetimlerinde bulundu.

Kasım 2021 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi’ne naklen atandı. Halen Milli Savunma Üniversitesi Alparslan Savunma Bilimleri Enstitüsü’nde Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:10
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:27
Yatsı 21:00