banner333

banner309

Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar Kütüphanesi Açıldı

1982 yılı Gümüşhane Lisesi mezunu olan Gümüşhaneli hemşehrimiz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar tarafından, Gümüşhane Lisesi’nde yaptırılan Z-Kütüphane, düzenlenen törenle öğrencilerimizin hizmetine açıldı.

Eğitim 25.04.2016, 17:18 25.04.2016, 17:19
Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar Kütüphanesi Açıldı
banner400
 Gümüşhane Lisesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Gümüşhane Valimiz Sayın Yücel Yavuz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesini Gümüşhane Valimiz Sayın Yücel Yavuz ve diğer protokol üyeleriyle birlikte kesen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar, açılış sırasında yaptığı konuşmada, hayatı boyunca kitaplarla uğraştığını ve en büyük hayallerinden birisinin de Gümüşhane Lisesi’ne bu kütüphaneyi yaptırmak olduğunu belirterek, “Şu anda 6 binada kitaplığım var. Burayı, sürekli himayemiz altına alarak yürütmek istiyorum. Bana bu fırsatı verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Bu okulun bir mezunu olarak, kütüphanenin acısını hep içimde hissetmişimdir.” dedi.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte kütüphaneyi gezen Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar, kütüphanede bulunan kendi yazmış olduğu kitapları imzalayarak, öğrencilerle sohbet etti.

Kütüphane açılışından sonra, okulun konferans salonunda Gümüşhane Lisesi öğrencilerine seslenen Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar, kendisinde, ailesinden kalma kütüphane ve kitap konusunda özel bir duyarlılığı olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar, mezun olduğum okullardan insanlar beni bir şey yapmaya davet ederlerdi ama ben ilk defa hepinizi buraya getirdim. Bunu Gümüşhane Lisesi’ne olan bağlılığımın en güzel nişanesi olarak görün. Benim babam çok önemli bir kitapseverdi. Müthiş entelektüel bir insandı. İnsanlar çok severler ama mesele sevdikleri için bir şey yapmaktır. Sevginin kuru kuruya ifade edilmesinin bir anlamı yok. Özgeçmişimin en önemli parçalarından birisi Gümüşhane Lisesi mezunu olmak” dedi.

Programda, Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar’ın ardından bir konuşma yapan Sayın Valimiz, Gümüşhane’nin yetiştirdiği çok büyük değerler olduğuna vurgu yaparak, “Bugün, sizlerden birisi iken mezuniyetinden sonraki performansıyla şuanda Türkiye’mize yön verecek kadrolarda yer alan Hasan Nuri Yaşar’ın, insan hayatında olmazsa olmazlardan birisi olan kitap ve okuma konusunun önemini ifade etmek üzere yaptığı çok anlamlı, bir o kadar da değerli ve güzel bir girişiminin açılışını yaptık. İnandığımız dinimizin ilk emri oku. Bizim başka çıkar yolumuz yok. Çünkü okuyan insan idrak etmeyi, anlamayı, kavramayı, kendisine güvenmeyi ve geleceğine yön ve şekil vermeyi kendi kendine başarabilen insandır. Bunun en güzel örneğini değerli hocamızda bulmak mümkün. Özgeçmişi hep başarılarla dolu. Bunun altında, başta ailesi olmak üzere kitap ve kütüphane yatıyor. Gümüşhane’mizin en köklü eğitim kurumlarından birisi Gümüşhane Lisesi. Buradan mezun olmuş çok sayıda bürokratımız, siyasetçimiz, iş adamımız var. Kendileri Gümüşhane’mizin gururu olmuşlardır. Bu anlamlı katkılarından dolayı, Gümüşhane’ye ve Gümüşhane Lisesi’ne olan sevgi ve muhabbetinden dolayı da teşekkür ediyorum. Kütüphanemiz hayırlı olsun” diye konuştu.

Törende daha sonra, Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar’a,  Kale Ortaokulu’nda 1979 yılındaki mezuniyet fotoğraf albümü hediye edildi ve Sayın Valimiz tarafından plaket takdim edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03