banner333

banner309

Peygamber Sevdası İçin Yarıştılar

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl on birincisi düzenlenen Türkiye geneli Siyer Yarışmasına Gümüşhane’de yoğun ilgi gördü.

Eğitim 16.02.2022, 10:27
Peygamber Sevdası İçin Yarıştılar
banner400

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Yarışması Gümüşhane merkezde başta olmak üzere tüm ilçelerde toplamda 6 merkezde büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

Her yaştan katılımın sağlandığı ve dört farklı kategoride gerçekleşen Siyer Yarışması için katılımcılar sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerinde yerlerini aldılar. Siyer Yarışmasını, Peygamber (sav)’in toplumda daha iyi anlaşılması için gerçekleştirdiklerini ifade eden Vakfın Gümüşhane koordinatörü Mehmet Kabayel, tüm katılımcılara ve yarışmada görev alan vakfın gönüllülerine teşekkür etti.

Kabayel, “Elhamdulillah bu sene yarışmamızın on birincisini gerçekleştiriyoruz. Gümüşhane merkez ve tüm ilçelerinde yarışmamızı büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Siyer hayatımızın merkezinde yer alıyor. Çünkü bugün kurumuş toprakların suya ihtiyaç duymasından daha fazla, toplum Hz. Muhammed (sav)’e ve O’nun mesajına ihtiyaç duymakta. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bizim de amacımız Peygamber (sav)’in mesajını toplumun her kesimine ulaştırmaktır. Çok şükür yarışmaya olan katılım da ne kadar isabetli bir iş yaptığımızı ve toplumumuzun Peygamber (sav)’e ne denli hasret olduğunu gösteriyor.” dedi.

60 yaşındaki dede, “ Ben yarışma kitabını üç defa okudum.”

Yarışmaya katılan 62 Kaşındaki Kahraman Kahraman, “ Ben Peygamber (sav)’in hayatını daha önce de okumuştum. Ama bu yarışmaya katılınca Peygamberimizin (sav) hayatını üç defa okudum, bazı yerlerin altını çize çize okudum. Çünkü bizim Peygamberimizi (sav) çok iyi tanımamız lazım. Bunun için tüm gençlere Peygamberlerini tanımalarını tavsiye ediyorum. Çünkü gençler Peygamberlerini anlarlarsa hayatlarına daha iyi yön verebilirler.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11