banner333

banner309

Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplandı

Gümüşhane’de eğitimin her aşamasının konuşulduğu geniş katılımlı Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Meral Uçar başkanlığında yapıldı.

Eğitim 05.11.2013, 01:24 05.11.2013, 01:25
Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplandı
banner400
Halk Eğitimi Merkezi salonunda yapılan toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Burhanettin Kaya, İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Bedir, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Şahmettin Kaya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürleri Murat Eskicioğlu, İsmail Hayal, sendika temsilcileri, ilk ve orta öğretim kurumları müdürleri, öğretmenleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Uçar, eğitimin eskiden tek taraflı olduğunu fakat bugün çift taraflı ve etkileşimli olarak sürdürüldüğünü söyledi. Toplantıda alınan kararlarının yılsonunda değerlendirileceğini kaydeden Uçar, “Elde edilen eğitim başarısı çıtamızı tüm paydaşlar tarafından artırılarak devam edecektir. Bu toplantı ilimize inşallah hayırlar getirecektir. Öğrencilerimizin yeteneklerine eğilerek yol haritası belirleyeceğiz. İçinde öğrencilerin ağırlıklı olduğu programlara imza atacağız. Değerlendirmeyi aşılarken çocukların kendilerine özgüveni, artırıcı telkinlerde de bulunalım. Kendi kararlarını kendileri veren ve kendilerini rahat ifade edebilen gençlerin kazanımını son derece önemsiyorum.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise eğitim noktasında Milli Eğitim Müdürlüğü olarak il teşkilatı, kurum, okul, öğrenci ve veliler olarak mevzuat çerçevesinde tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Eğitime ilgi duyan tüm paydaşların katkıları ile çocukları en iyi şekilde yetiştirme mecburiyeti olduğunu dile getiren Aktaş, Gümüşhane’nin okullaşma oranının yüzde 92,60, okur yazar oranının yüzde 91,1, liselere yerleşme oranının yüzde 99 olduğunu belirterek, Gümüşhane’nin son yıllarda orta öğretimden yüksek öğretime geçişte üstün başarılara imza attığını kaydetti.

Beş yıl önce 116 olan birleştirilmiş sınıf sayısının 55’e düşürüldüğünü ifade eden Aktaş, Gümüşhane’nin önümüzdeki günlerde birleştirilmiş sınıf uygulamasından kurtarılacağını belirterek, Gümüşhane il genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısının okul öncesinde 12, ilkokulda 13, ortaokulda 19 ve ortaöğretimde 20 olduğunu, bunun da Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.

Gümüşhane’ye yeni bir Endüstri Meslek Lisesi ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Aktaş, Sosyal Bilimler Lisesinin de elzem derecede ihtiyaç duyulan bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, “Bunu ilimize kazandırmayı istiyoruz. İsteğimizi MEB’e de iletmiş durumdayız. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi birleştirilerek yeni bir bina ile tam teşekküllü bir hizmet binası en elzem ihtiyacımızdır. 2014 yılı yatırım planına alabilirsek eğer çok faydalı ve hayırlı bir tesise kavuşacağız.” dedi.

İl genelinde devam eden Milli Eğitim yatırımlarını sıralayan Aktaş, şunları söyledi: “Tekke Çok Amaçlı Salon, Kelkit, Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı, 200 kişilik pansiyonu ve Köse Lisesi Pansiyonu ve Endüstri Meslek Lisesi yatırımlarımız devam etmektedir. Şiran Halk Eğitim Merkezi, Yeşilbük İlkokulu, Sadak, Kürtün, Yeniyol inşaatları devam ediyor. Merkez ve ilçelerinin onarımlarının büyük bir kısmı tamamlanmış ve az sayıdaki eğitim kurumumuzun onarımları devam etmektedir. Mantolama ve doğalgaz konularında büyük bir ilerleme kaydetmiş durumdayız.”

Toplantı, yapılan konuşmalarının ardından katılımcıların açıklama yapması ve soru-cevap kısmı ile son buldu


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39