banner333

banner309

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nde “Kariyer Günleri”

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinde, Okul Psikolojik Danışmanı İrem Bozkurt koordinasyonunda 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik kariyer günleri düzenlendi.

Eğitim 13.06.2022, 09:13
Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nde “Kariyer Günleri”
banner400

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinde, Okul Psikolojik Danışmanı İrem Bozkurt koordinasyonunda 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik kariyer günleri düzenlendi.

Türk Telekom Fen Lisesinde Kariyer Günleri Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz çeşitli meslek grubu temsilcileriyle buluştu.

Etkinliklerin açılış gününde Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, “Hayatımızda hep bir dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktalarından biri ve en önemlisi de meslek seçimi aşamasıdır. Meslek seçimi sürecinde yıl boyunca üniversite tanıtım seminerleri, uygulanan ilgi ve yetenek envanterleri, iş ve mesleğe hazırlayan kurum ve kursların tanıtımı gibi birçok faaliyeti yürüttük. Bunlarla birlikte öğrencilerimiz bir sınav sürecinin daha sonuna yaklaşırken meslekleri daha kapsamlı ve o mesleği icra eden güvenilir kaynaklardan öğrenebilmeleri ve tercih dönemlerinde hedeflerini daha net belirleyebilmeleri için Türk Telekom Fen Lisesi olarak “Kariyer Günleri” planladığını söyledi.

Program kapsamında tıp uzmanı, diş hekimi, makine, inşaat, yazılım, elektrik-elektronik, maden, genetik, gıda, matematik, jeoloji, jeofizik ve harita mühendisleri olmak üzere 13 meslek sahibini okulda konuk edildi ve 11 ve 12. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu sorular meslek sahiplerine yönelterek öğrencilerin ilgili meslekler hakkında merak ettikleri sorulara cevap almıştır.

Etkinliğin ilk konuğu Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ulaş Karabay oldu. Öğrenciler ile Tıp Fakültesi ve hekimlik üzerine samimi bir sohbet gerçekleştiren Dr. Karabay, program sonunda Fen Lisesi öğrencileri ile birlikte olmanın verdiği mutluluğu dile getirdi.

“Kariyer Günleri’nin ikinci gün konukları Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Dokuz, Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Nafız Maden ve Üniversitemizin mühendislik fakültesinden; Yazılım Mühendisliği bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Samet Tonyalı, Genetik ve Biyomühendislik bölümünden Araştırma Görevlisi Dr. Berna Genç, Gıda Mühendisliği bölümünden Araştırma Görevlisi Dr. Şeyda Merve Karataş, Makine Mühendisliği bölümünden Araştırma Görevlisi Fatih Şenaslan, Maden Mühendisliği bölümünden Araştırma Görevlisi Cavit Kumaş, Harita Mühendisliği bölümünden Araştırma Görevlisi Dr. Samed Özdemir, Jeoloji Mühendisliği bölümünden Araştırma Görevlisi Kadir Sünnetçi, İnşaat Mühendisliği bölümünden Araştırma Görevlisi Dr. Yusuf Kaya, Matematik Mühendisliği bölümünden Araştırma Görevlisi Dr. Betül Koşmaz, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden Öğretim Görevlisi Taha Köroğlu oldu.

Etkinliklerin üçüncü gün konuğu Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Gençağa Kaya oldu. Tecrübelerini öğrenciler ile paylaşan Dt. Kaya, diş hekimliğin tercih edilebilir ve avantajlı bir meslek olduğunu vurguladı.

Etkinlikler sonunda Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi Kariyer Günlerine ve öğrencilerimizin meslek seçimlerine yaptıkları değerli katkıları için katılımcılara günün anısına plaket takdim edildi.  

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46