banner333

banner309

Gümüşhane Genç Kızılay’dan Gönüllülere Eğitim Semineri

Türk Kızılay Derneği Gümüşhane şubesine bağlı Genç Kızılay birimi tarafından ‘’Temel Afet Gönüllüsü Yetiştirme Eğitimi’’ verildi.

Eğitim 29.04.2024, 12:44
Gümüşhane Genç Kızılay’dan Gönüllülere Eğitim Semineri
banner400

Türk Kızılay Derneği Gümüşhane şubesine bağlı Genç Kızılay birimi tarafından ‘’Temel Afet Gönüllüsü Yetiştirme Eğitimi’’ verildi.


Gümüşhane Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen ve yaklaşık iki saat süren eğitim seminerinde dernek ve birim başkanları tarafından afet eğitimi ve dernek işleyişi ile ilgili gönüllü gençlere yönelik sunumlarda bulunuldu.

Düzenlenen seminere Türk Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesi ve Genç Kızılay Birimi yönetici, üye ve gönüllüleri ile birlikte Torul ve Şiran’dan gelen ilçe temsilcileri ve gönüllüleri de katıldı.  Genç Kızılay 3.Bölge Başkanı Nurullah Kuloğlu ve Genç Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı Berat Barin ise yaptıkları sunumlar ile programa destek verdi.

Çok sayıda genç gönüllünün katıldığı eğitimde, ‘Afetlerdeki temel rol ve sorumluluklar’ ile ‘Afetlerdeki gönüllü yönetimi sürecinin öğrenilmesini sağlamak’’ temalı sunumlar katılımcılara aktarıldı. Katılımcılara sunulan çeşitli ikramlar ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından, her konuda Kızılay ile iş birliği ve uyum sözü alınarak sempozyum sonlandırıldı.

Düzenlenen eğitimin ardından Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Genç Kızılay Gümüşhane İl Başkanı Fatih Mehmet Önder, ‘’Genç Kızılay Genel Merkezinin destekleriyle Türk Kızılay’ı Marmara Bölge Afet Yönetim Müdürlüğü (MAFOM) tarafından bizlere verilen ‘ Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)’ ve ‘Temel Afet Gönüllüsü Yetiştirme Eğitimi’ konularında ki bilgileri Gümüşhane’de ki Kızılay üye ve gönüllülerine aktardık. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz olacak. Çeşitli alanlarda özveriyle çalışmaya ve dernek misyonuna hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.


Önder ayrıca, Kadın Kızılay, Engelsiz Kızılay, Genç Kızılay gibi çeşitli aksiyonlarının da bulunduğunu söyleyerek, sosyal sorumluluk bilincinde hizmetlerinin Gümüşhane Genç Kızılay’ı olarak artarak devam edeceğini iletip, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Mayıs 2024
İmsak 03:12
Güneş 04:58
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:39
Yatsı 21:17