banner333

banner309

Demirağ’dan Milletvekili Köse’ye Keçi Kalesi İçin Yatırım Talebi!

Gündem 29.04.2024, 12:48
Demirağ’dan Milletvekili Köse’ye Keçi Kalesi İçin Yatırım Talebi!
banner400

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, kent merkezine yakınlığı ile bilinen Keçi Kalesi’ne yatırım yapılması için Gümüşhane milletvekili Celalettin Köse’ye çağrıda bulundu.

Gümüşhane şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta olan Keçikale Kalesi’nin yatırım programlarına dâhil edilmesi gerektiğini savunan Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, kalede asılı olan Türk bayrağının bile bakımsızlıktan dolayı kopmak üzere olduğu söyledi. Demirağ, kendisi de o bölgenin evladı olan AK Parti Gümüşhane milletvekili Av. Celalettin Köse’ye sorunun çözülmesi için çağrıda bulunarak bölgeye acilen bir yatırım yapılmasını istedi.  

Kale’nin mevcut durumu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Demirağ, Keçi Kalesi’nin 2007 yılında restore edildiğini fakat hala ziyarete açılmadığını belirterek, “Bakımsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı burcunda asılan şanlı bayrağımız bile kopmuş ve düşmek üzere. Gümüşhane milletvekilimiz Celalettin Köse 'ye çağrı yaparak bu önemli turizm destinasyonumuza yatırım yapılmasını sağlayarak ayağa kaldırmasını talep ediyorum” dedi.


 “Bu Patikayı Ancak Keçiler Kullanabilir”

Yaptığı paylaşımda Keçi Kalesi’nin olduğu bölgede yaşanan sorunları dile getiren Demirağ, “Kaleye ulaşmak için kullanılan yol, asfalttan ayrıldıktan sonra 4x4 olmayan araçların çok zorlanarak çıkacağı çok dar ve toprak bir yol. Bu yol yağışların etkisiyle de oldukça bozulmuş ve bakımsız hale gelmiş. Araç yolunun sonunda birkaç tane küçük aracın sığabileceği park yerinde bir tabela ve çöp yığınından başka bir şey yok maalesef. Bu noktadan kaleye gitmek için bir patika yol var ama bu patikayı yalnızca keçiler kullanabilirler. İlgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı kalenin burcundan asılan ALBAYRAĞIMIZ bile kopmuş, düşmek üzere” ifadelerine yer verdi.

 “Kale’ye Güvenli Bir Şekilde Ulaşım Sağlanmalıdır”

Kalenin restorasyonunun 2007 yılında tamamlandığını hatırlatan Demirağ, “Oldukça ihtişamlı olan, şehrimize de yakın mesafede olan bu kalenin öncelikle yolunun genişletilerek beton yol olarak düzenlenmesi elzemdir. Araçların çıkabildiği son noktadaki park alanı genişletilerek bu alana bir sosyal tesis inşa edilmelidir. Bu tesisten kaleye çıkmak için Tomara Şelalesinde bulunan taş merdivenli yürüyüş yolundan yapılarak ziyaretçilerin güvenli bir şekilde kaleye erişimi sağlanmalı. Kaleye gelen ziyaretçilerin şehrimize para bırakmasının sağlanması için bu taş yola giriş yani kaleye çıkış da ücretli olmalı, Bir hediyelik eşya reyonu ile hatıra eşyalar satılmalıdır” diye konuştu.


 Milletvekili Köse'ye Çağrı

 Açıklamasının sonunda kalenin bulunduğu bölgenin önemli bir turizm destinasyon alanı olduğu söyleyen Demirağ, AK Parti Gümüşhane milletvekili Av. Celalettin Köse’ye çağrıda bulundu. Demirağ, “Keçi Kalesinin bulunduğu bölgenin evladı olan Gümüşhane milletvekilimiz Celalettin Köse'ye buradan sizlerin huzurunda çağrı yaparak bu önemli turizm destinasyonumuza yatırım yapılmasını sağlayarak ayağa kaldırmasını talep ediyorum. Eminim ki bu önemli kalemiz turizme kazandırılırsa çok yüksek sayıda ziyaretçiyi ağırlayacak ve bölgede öne çıkan bir destinasyon olacaktır” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 15 Mayıs 2024
İmsak 03:14
Güneş 04:59
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:38
Yatsı 21:16