banner333

banner309

GÜ'de Hemşirelik Mezunlarıyla Kariyer Programı Düzenlendi!

Gümüşhane Üniversitesi Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen programda Hemşirelik bölümü mezunlarıyla hali hazırda eğitim gören bölüm öğrencileri bir araya getirildi.

Eğitim 21.03.2024, 15:07
GÜ'de Hemşirelik Mezunlarıyla Kariyer Programı Düzenlendi!
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen programda Hemşirelik bölümü mezunlarıyla hali hazırda eğitim gören bölüm öğrencileri bir araya getirildi.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Program açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çolak programın ne kadar önemli olduğunu program sonunda anlaşılacağına vurgu yaparak, "Eğitim günümüzde ömür boyu artık. Bunun için üniversitelerle mezunların koordine olması önemli. Mezunlarla bir araya geldiğimizde özellikle önerileri nelerdir diye soruyoruz. Amerika’yı tekrar keşfetmemize gerek yok. Mezun öğrencilerimizin deneyimleri ile koordine bir şekilde hareket edebiliriz. Üniversitemizin Hemşirelik bölümünden mezun 2 arkadaşımız bu gün akademik kadromuz arasında" şeklinde konuştu.
Programda Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü hakkında sunum yapan İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Diker, koordinatörlüğün kapısının tüm öğrencilere açık olduğuna dikkat çekerek, "Üniversitemiz mezunlarla iletişim koordinatörlüğü kariyer kapısı ile koordineli bir şekilde hareket etmekte. Öncelikle kariyer kapısını kurduk daha sonra ise mezunlarla iletişim koordinatörlüğünü kurduk. Üniversitemizde ise önce Kariyer Merkezi daha sonra ise Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü kuruldu" dedi.
Öğrencilerin mezun bilgi sistemine bilgilerine girmesini istediklerine değinen Diker, "Mezunların yüzde 85'i mezun sistemine kayıtlı. Burada her öğrencimizin bilgilerini kayıt altına alıyoruz burada istenilen bölümlere bilgileri gönderiyoruz, program olduğu zaman sms veya mail gönderiyoruz. Mezunlarımızla iletişimimizi nasıl daha da güçlendiririz diye çalışmalar yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Öğrencilerin mezun bilgi internet sitesi ve sosyal medyasına şimdiden girmeleri gerektiğine dikkat çeken Diker, "Web sitemizi tüm öğrenci arkadaşlar ziyaret etsin şimdiden sitemizde gezinin mezuniyet sonrası rehber kitapçığımız, cv hazırlama tekniğine dair bilgiler sitede mevcut. Üniversite olarak öğrencilerimizin sadece öğrenci iken değil öğrenim sonrası da gerekli desteği alması için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Programda konuşma yapan mezun öğrenciler iş hayatları hakkında ki tecrübe ve birikimlerini anlatarak programa katılan öğrencilere kariyer inşası hakkında bilgi verdi.
Program katılımcı mezun öğrencilere teşekkür belgesi verilmesiyle sonlandırıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49