banner333

banner309

Eğitimciye saldırı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır

Eğitim 20.04.2022, 16:27
Eğitimciye saldırı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır
banner400

8 Nisan 2022 tarihinde, Gümüşhane Merkez Fevzipaşa Ortaokulu’nda bir velinin okulumuz öğretmenlerinden bir arkadaşımıza yönelik sözlü şiddet tehtit ve üzerine yürüme sonucu maruz kaldığı olayı protesto için Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi Olayın yaşandığı okul  önünde basın açıklaması yaptı.Basın açıklamasına Memur Sen İl Temsilcisi Harun ŞEKER, Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Habib TANIŞ, yönetim kurulu üyeleri,SENDİKA ÜYELERİ VE Öğretmenler katıldı.Basın Açıklması Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Habib TANIŞ tarafından okundu.

“Hz.Ali efendimizin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” düsturu ile yetişmiş  bir milletiz. Bu anlayışla geleceğimiziniz  mimarı olacak nesilleri yetiştiriyoruz. Fakat geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, tedbir alınmadığı için artarak devam etmektedir. Eğitim ve şiddeti aynı cümle içerisinde kullanmak bile bizi derinden yaralamaktadır. Eğitimciye saldırı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Hal böyle iken, öğretmene yönelen şiddete karşı toplum olarak karşı çıkmak hepimizin ödevidir. Bu konuda birer ebeveyn olarak, bu geleneğin ve toplumun saygın birer üyesi olarak hep birlikte bu mücadeleyi yürütmeliyiz. Öğretmene yönelen şiddetin örf ve adetlerimize, hukuk düzenimize ve milletimizin tüm dünyaya örnek uygulamalarına ters düştüğünün altını bir kez daha çizmek istiyorum. Başta Öğretmenlerimize yönelen şiddet eylemleri olmak üzere her türlü şiddeti kınıyoruz.

Son aylarda ülkemiz genelinde ve ilimizde öğretmenlerimize yönelik şiddet girişimleri artmaktadır. Bu durum, bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır. Bu saldırganlara karşı toplum olarak, ülke olarak önlem almak zorundayız.

Yapılan sözlü veya fiziki her türlü şiddet eylemi karşısında durmak, yapılan çağdışı eylemlerden eğitim çalışanlarını korumak için yasal düzenlemeler acilen  yapılmalı,  bu fiile kalkışanlar hak ettiği cezaları almalıdır.

Eğitimciler olarak eğitim öğretim faaliyetlerinin değişmez unsuru ve destekleyicisi olan velilerimizi eğitim faaliyetlerinin önemli bir parçası  olarak gördük. Eğitim faaliyetlerine destek olan her zaman yanımızda yer alan velilerimize teşekkür ediyoruz. Fakat bazı velilerimiz okullarımızın işleyişine, öğretmenlerimizin derslerine, derslerindeki uygulamalarına müdahale eder hale gelmiştir. Bu durumlar okullardaki idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin görevlerini icradaki motivasyon ve isteklerini kırmaktadır. Bu durumlara asla izin verilmemelidir.

Hiç bir veli geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimize karşı sözlü, fiziki ve yazılı olarak şiddet gösterme hakkına sahip değildir.

         Öğretmenlere yapılan bu çirkin ve seviyesiz saldırıların en son örneği İlimiz Fevzipaşa Ortaokulu’muzda yaşanmıştır. Öğretmenimiz,  İstiklal Marşı töreni öncesi meslektaşları, velileri ve öğrencileri önünde;  öğrenci velisinin sözlü ve fiziki  saldırısına uğramış ve veli tarafından tehtit edilmiştir. Darp edilmesi olaya şahit olan öğretmenlerimiz tarafından engellenmiştir.

Bu çağdışı fiili gerçekleştiren veliyi ve aynı zihniyette olanları  kınıyoruz. Bu çirkin girişimde bulunan veli hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na  suç duyurusunda bulunulmuş ve yasal süreç devam etmektedir. Şahsın çalıştığı kurumada konu ile ilgili yazılı olarak başvuru yapılmış ve sözlü olarak da  şikayetimiz iletilmiştir. Buradan öğretmene şiddet eyleminde olanlara bir kez daha sesleniyoruz; geleceğimizin mimarı, öğretmenlerimiz, eğitim çalışanlarımız ve Adem öğretmenimiz  yalnız değildir.

Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Eğitim -Bir-Sen olarak bütün gücümüzle eğitim çalışanlarımızın ve öğretmenlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız.

19.04.2021

Habib TANIŞ

Eğitim-Bir-Sen

Gümüşhane Şube Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09