banner333

banner309

Duyuru: Deneyap Teknoloji Atölyeleri Eğitmenlerini Arıyor

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Eğitmenlerini Arıyor

Eğitim 10.08.2022, 10:46
Duyuru: Deneyap Teknoloji Atölyeleri Eğitmenlerini Arıyor
banner400

Ülkemizin teknoloji alanında gelişimini ivmelendirmek amacıyla, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye projesi İlimizde de hayata geçirilmeye başlanmıştır.

Ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda yarının teknolojisini üretecek gençleri yetiştirme hedefinde Deneyap Türkiye ile birlikte olmak isteyen tüm eğitmenlerin başvuruları değerlendiriliyor ve belirlenen aşamaları başarıyla tamamlayanlar ekibe dahil ediliyor.

Deneyap eğitmenleri; öz düzenleme becerilerine sahip, düşünme becerileri iyi düzeyde olan, özgün fikirler geliştirebilen, eleştirel düşünme becerilerine hâkim, öğrenmeyi ve öğretmeyi seven, takım olma, birlikte çalışma, sorunları çözme becerileri gelişmiş, Deneyap Türkiye Projesi’nin ve Milli Teknoloji Hamlesi’nin Türkiye’nin geleceği için önemli olduğunun bilincine sahip kişilerden oluşmaktadır.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde görev alan eğitmenler; tercihen üniversitelerin alanla ilişkili bölümlerinde okuyan lisans ya da lisansüstü üniversite öğrencileri, mezunları, öğretmenler ve sektörde çalışan alan uzmanlarından oluşmaktadır.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitmen olmak isteyen adayların, www.deneyapturkiye.org sitesi üzerinden duyuruları takip ederek t3kys.com sitesinden hesaplarına giriş yaparak (hesapları yoksa hesap açma işlemi yaparak) eğitmenlik başvurusunda bulunmaları beklenmektedir.

Deneyap Türkiye projesi eğitmenlik başvurusunda bulunup tüm başvuru aşamalarını başarıyla geçen adaylar eğitmen eğitimi aşamasına geçmeye hak kazanırlar.

Eğitmenlere; müfredat ve ders içerikleriyle paralel olarak hazırlanan Pedagojik Alan Bilgisi ve Uygulamalı Teknik Eğitimler olmak üzere 2 bölüm eğitim verilecek.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitmen olabilmek için belirlenen tüm aşamaların başarı ile tamamlanması beklenmektedir.

Eğitmen olmaya hak kazananlar ildeki Deneyap Teknoloji Atölyelerinde hafta sonları ücretli eğitim verecektir.

Ayrıntılı bilgiye www.deneyapturkiye.org sitesinden ulaşılabilmektedir.

Duyurulur

Gümüşhane Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59