banner333

banner309

Devran, Güngören Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi'ne Konuk Oldu

Güngören Erdem Beyazı Anadolu Lisesi Müdürü hemşerimiz Remzi İlhan "Kariyer Günleri" kapsamında Marmara Ünversitesi İletişim Fakültesi Dekanı hemşerimiz Prof.Dr.Yusuf Devran'ı okulunda konuk etti.

Eğitim 21.05.2014, 17:48 21.05.2014, 17:53
Devran, Güngören Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi'ne Konuk Oldu
banner400
 GÜNGÖREN ERDEM BAYAZIT ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

YARINA DAHA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

 

               Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, Kariyer Günleri kapsamında Rehberlik Servisi’nin öğrencilerin yarınlara daha emin adımlarla ilerlemelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlemiş olduğu programda İstanbul’un önemli üniversitelerini ve önemli isimleri konuk etti.

               Yedi üniversitenin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerin ilk bölümünde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf DEVRAN öğrencilerle buluştu. Konuşmasına İletişim Fakülteleri hakkında genel bilgiler vererek başlayan Devran, teknolojinin büyük bir hızla geliştiği bu çağda iletişim dünyasının da bu gelişmeyle birlikte sürekli bir değişim yaşadığını dile getirdi. Bu gelişmelerin gerisinde kalmamak için bu alanda kariyer planlayan gençlerin teknolojiyi yakından takip eden, gelişime açık bireyler olması gerektiğini dile getirdi. Dil öğreniminin de önemine değinen Prof. Dr. Yusuf DEVRAN öğrencilere tek bir dil öğrenmekle yetinmemeleri konusunda da önerilerde bulundu.

               İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Eğitim Danışmanı Samet Alyu’nun “Kariyer Planlama” üzerine önemli ve keyifli paylaşımları ile devam eden programın bu bölümünde öğrencilerin hedeflerini belirlemesinde nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verildi. Öğrencilerin geleceklerini planlarken karşılaşabileceği sorunlardan ve çözüm yollarından bahseden Samet Alyu’nun sözleri öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

               Programın öğleden sonra devam eden bölümünde ilk olarak Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Uzman Yılmaz KARATEPE’nin “İş Güvenliği ve Sağlığı” konulu paylaşımlarıyla kürsüdeydi.  İş Güvenliği ve Sağlığı bölümüyle ilgili genel bilgi veren Karatepe, bölümün günümüzde büyük bir önem kazandığını dile getirdi.

               Programın son konuğu  Fatih Üniversitesi’nden Dr. Zubeyir ÖZÜDOĞRU  Mühendislik başlığı altında genel bilgiler verdi ve öğrencilerin soruları üzerine mühendislerin görev alabileceği iş alanları ve bu mesleği seçeceklerin hangi şartlarda çalışabileceği hakkında bilgi verdi.

               Öğrenciler etkinlik süresince katılımcı üniversitelerin stantlarını gezerek merak ettikleri konular hakkında görevlilerden bilgi aldılar. Okul Müdürü Remzi İLHAN etkinlikle ilgili olarak “ Biz eğitimcilerin en önemli görevi geleceği şekillendirecek olan öğrencilerimizin sağlam adımlarla yarınlara yürümesinde onlara rehberlik etmektir. Bu etkinliğin öğrencilerimizin akıllarına takılan noktalarda cevap bulmalarına yardımcı olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 14 Mayıs 2024
İmsak 03:15
Güneş 05:00
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:37
Yatsı 21:14