banner333

banner309

Ali Yalçın Güven Tazeledi

Eğitim Bir-Sen 7. Olağan Genel Kurulu sona erdi. İki listeyle girilen seçimde mevcut Genel Başkan Ali Yalçın güven tazeledi.

Eğitim 21.03.2023, 08:48
Ali Yalçın Güven Tazeledi
banner400

Eğitim-Bir-Sen 7. Olağan Genel Kurulu 18-19 Mart 2023 tarihlerinde Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları, Kadınlar Komisyonu, Genç Memur-Sen, Engelli Memur-Sen yönetimleri ve Eğitim-Bir-Sen delegelerinin katılımıyla Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için indirilen hatimlerin dualarının yapıldığı genel kurulda, İstiklal Marşı’nın okunmasının, saygı duruşunda bulunulmasının ardından divan oluşturuldu. Başkanlığını Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu’nun yaptığı divanda, Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, Memur-Sen Hukuk Müşaviri Avukat Ahmet Günenç, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Hukuk Bürosu’ndan Avukat Kadriye Canyurt, Eğitim-Bir-Sen Ankara 6 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu Üyesi Emine Kırkpınar yer aldı.

Ali Yalçın ve Şükrü Kolukısa’nın genel başkanlık için yarıştığı seçimlerde Ali Yalçın oyların çoğunluğunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

https://olay29.com/wp-content/uploads/2023/03/7_Olagan_Genel_Kurul_71-1.jpg

Yalçın: Sendikal yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz, büyüyeceğiz ve çelikleşeceğiz.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Yalçın, deprem felaketinden etkilenen illere yönelik yeni planlamalarla işe koyulacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Memur-Sen ailesi olarak, yarın ilk işimiz, depremden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımızı sürdürmek, yaraları sarma konusunda yeni planlamalar yapmak, yeni adımlar atmak olacaktır. Yine en önemli işimiz, eğitim çalışanlarını bekleyen sorunlara ilişkin yeniden kolları sıvamak, sorun çözme ve kazanım üretme mücadelemizi sürdürmektir. Çünkü bizim varlık nedenimiz, üyelerimizin, eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek, özgürlük alanlarını genişletmektir. Esas kuruluş amacımız budur. Bununla birlikte, ülkemize hizmet etmeye, duyarlı davranmaya ve nerede mazlum, mağdur varsa elimizi uzatmaya, gözyaşını silmeye, haksızlıkların giderilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Özümüzden kopmadan, ilkelerimizden ödün vermeden, kuruluş felsefemize sadık kalarak sendikal yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz; büyüyeceğiz ve çelikleşeceğiz. Yarına ilişkin çok daha güçlü bir teşkilatı birlikte oluşturacağız.”

Kolukısa: Arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi aynı minval üzere devam ettireceğiz.

Genel Başkan Adayı Şükrü Kolukısa ise, olanda hayır olduğunu dile getirerek, “Rabbim neyi tecelli ettirmişse o bizim başımızın tacıdır. Siz bizim kardeşlerimiz olarak tercihinizi hangi yönde yapmış olursanız olun hukukumuzda, arkadaşlığımızda, kardeşliğimizde zerre kadar bir değişme asla olmayacaktır. Rabbim bizim için hayırlısı neyse onu takdir etmiştir. Biz arkadaşlığımızı, yolculuğumuzu, kardeşliğimizi aynı minval üzere devam ettireceğiz. Ben sonucun sendikamız için, eğitim camiası için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, genel başkanımı ve seçilen ekibini tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Seçim sonucuna göre Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

Ali Yalçın (Genel Başkan),

Talat Yavuz (Genel Sekreter),

Mesut Öner (Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı),

Abdülaziz Aydın (Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı),

Muammer Karaman (Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı),

Ramazan Çakırcı (Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı),

Ali Deniz (Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı).

https://olay29.com/wp-content/uploads/2023/03/7_Olagan_Genel_Kurul_11.jpg

Eğitim Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Ergin Aslan ve üst kurul delegeleri Ankara’daki genel kurula katıldılar.

Ergin Aslan yaptığı açıklamada ” Eğitim Bir Sen 7. Genel Kurulu Mehmet Akif İnan’ın rahle-i tedrisinden geçmiş olmanın gereği vakar içerisinde tamamlandı. Ali Yalçın Başkanımın riyasetindeki kadroyu tekraren tevdi edilen mesuliyetin şuurunda bir dönem olması duası ile tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Kongrenin bize yakışır bir özeleştiri ve durum muhakemesine imkân vermesine vesile olan Şükrü Kolukısa başkanım riyasetindeki kadroyu hassaten tebrik ediyorum. Önceki dönem yönetimde görev almış ve görevlerini yeni arkadaşlarımıza devreden başkanlarımıza hizmetleri için teşekkür ediyor, 2023-2027 döneminde görev alan dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ahiretlerinde yüz aydınlığı olacak hallere vesile kılınsın.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45